Així seran les Festes a la Mare de Déu de la Salut d´Algemesí

  • El Patronat de la Festa i el Consell Assessor han acordat un programa d´actes per a la Mare de Déu 

En la reunió celebrada ahir 17 de juny, tots els integrants de la Festa varen acordar la programació d´una sèrie d´actes entorn al 7 i 8 de setembre que possibilitaran celebrar els dies grans d´Algemesí sempre respectant les mesures sanitàries de seguretat. 

El programa acordat alterarà la programació habitual però, permetrà a la ciutat d´Algemesí retre homentatge a la Mare de Déu de la Salut de la manera més digna possible. 

La novena a la Mare de Déu se celebrarà com és habitual, davant la Capella de la Troballa i els carrers adjacents i conclourà, el dia 6 de setembre, amb la representació dels Misteris. En finalitzar la novena, el mateix dia 6, se celebrarà la tradicional Nit del Retorn a les portes de la Basílica de Sant Jaume. 

El dia 7 tindrà lloc el Cant de Vespres però, enguany , se celebrarà en la Plaça Major, fora de la Basílica, on hi haurà un altar que presidirà la celebració i cadires, a la distància corresponent, per tal que puga assistir més gent. En acabar les vespres, en la mateixa plaça, tindrà lloc el concert de la Societat Musical d´Algemesí que, cada any, es programa per a la nit del 6 de setembre, però enguany s´ha acordat que siga el dia 7, ja que no es podrà celebrar-se la Processó de les Promeses. 

El dia gran de les Festes d´Algemesí, el 8 de setembre, també en la plaça Major i aprofitant l´altar, tindrà lloc la celebració de la Missa Major en honor a la Mare de Déu de la Salut. En finalitzar la missa es presentarà un CD de les músiques de la Festa, i cada ball oferirà a la patrona una actuació. 

La Mare de Déu presidirà, des de l´altar, totes les celebracions religioses que tinguen lloc en la plaça Major els dies 7 i 8 de setembre

Tots estos actes aniran precedits de la inauguració de dos exposicions al Museu de la Festa. Una d´intruments de l´Escola de Tabal i Dolçaina i una altra de fotografies. 

El programa, obert a possibles modificacions 

Este programa és el que s´enten que podria celebrar-se a hores d´ara, atés la situació en la qual es troba la pandèmia de la COVID-19. No obtant, els presents en la reunió van acordar que, en cas que les condicions sanitàries ho permeten, i després de fer una consulta a la Conselleria de Sanitat i Salut Universal, es podrà alterar en favor de poder celebrar més actes, o fins i tot, les tradicionals processons. 

El Patronat s´ha emplaçat a una possible reunió al llarg del mes d´agost per tal de decidir si és o no possible alterar l´agenda prevista. 

Comparteix la notícia...

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

#10Anysdfef | Cumplim 10 anys i volem celebrar-ho amb tú