Benifaió rendeix homenatge a la «Senyera» en la festivitat del 9 d´Octubre aplicant les normes sanitàries

Benifaió va rendir un any més homenatge a la “Senyera” en els actes oficials del 9 d’octubre. Una jornada enguany molt diferent de l’habitual, ja que des del consistori van eliminar la processó cívica per a evitar aglomeració de veïns a més d’avançar els actes d’homenatge a la “Senyera” a les 9:00h.
 
Com a inici de la programació, la corporació municipal es va concentrar a les 8:45h en la intersecció dels carrers cavallers i La Creu on un xicotet monòlit assenyala el lloc per on va passar el rei Jaume I en la seua conquesta per València. En aquest punt l’alcaldessa de Benifaió i el primer tinent d’alcalde van oferir una corona de llorer en senyal de respecte i homenatge cap al rei Jaume I.
 
Així, després de l’ofrena, va començar l’acte d’homenatge a la “Reial Senyera” que va descendir des del balcó del consistori per a ser recollida pel portador, distinció que enguany ha recaigut en el portaveu del grup municipal “Gent per Benifayó” Francisco García. Els portadors de les borles de la “Senyera” han sigut els edils socialistes Xavier Martínez, Ricard Bono i Mercedes Añó, a més de la regidora popular Mª Dolores Oliver.
 
Al so de les estrofes de l’himne de la Comunitat Valenciana, interpretat pels músics de la Societat Artístic Musical de Benifaió, la ‘senyera’ arribava fins al portador ambientat per 21 salves per a dirigir-se immediatament a l’església parroquial en una comitiva marcada per les distàncies i presidida per l’alcaldessa Marta Ortiz. En el temple parroquial es va dur a terme el “Te Deum” a càrrec del cor parroquial.
 
Després de l’acte religiós la “Senyera” va tornar de nou a la Plaça Major per a ser pujada de manera solemne al balcó del consistori.
 
Uns actes enguany marcats per les normes sanitàries vigents en matèria de distància social i ús de màscara per a evitar la transmissió de la COVID-19, amb un nou horari per a evitar l’aglomeració de gent.
 
Ajuntament de Benifaió
ACTE COMPLET AMB «DE FESTA EN FESTA» 

Comparteix la notícia...

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

ÚLTIMA HORA | Sanitat registra 1.690 nous casos de coronavirus en l’última jornada

Per províncies: 133 a Castelló, 639 a Alacant i 911 a València. A més, hi ha 7 casos sense assignar