Bétera celebra el 9 d´Octubre amb actes que asseguren el compliment de les mesures sanitaries

  • El Consistori llança una campanya per a omplir Bétera amb senyeres i que la festa de tots els valencians estiga més present que mai en el municipi.
  • L’Ajuntament suspén la tradicional processó cívica per a evitar aglomeracions i incompliments en la distància de seguretat.

La situació de crisi sanitària actual ha fet que el Consistori haja decidit suspendre alguns dels tradicionals actes que Bétera realitza amb motiu de la celebració del 9 d’Octubre. “Ha sigut, novament, una decisió complicada però busquem preservar la salut dels nostres veïns i veïnes. Ells són el primer”, ha manifestat el regidor de Festes, Manuel Pérez.

D’aquesta manera, a Bétera no hi haurà la tradicional processó cívica ni els carrers s’ompliran de gent com en anys anteriors. Encara així, sí que tindran lloc els focs artificials que il·luminaran el cel de Bétera a les 00.00h del 9 d’Octubre i que ompliran de llum i color el dia de tots els valencians. El regidor de Festes ha afirmat que “per a evitar aglomeracions es dispararan diversos castells perquè es puguen visualitzar des de diferents punts del municipi”.

Previ als castells, es realitzarà un concert de pasdobles que serà a càrrec del Centre Artistic Musical de Bétera en l’Ermita a les 22.00 hores que comptarà amb aforament limitat i amb el compliment de les mesures de seguretat, higiene i distanciament establides per les autoritats sanitàries.

Al seu torn, l’àrea de Festes ha emprés la campanya “Trau la teua Senyera” perquè els veïns i veïnes engalanen Bétera amb la bandera de tots els valencians i valencianes. “Donades les circumstàncies hem plantejat aquesta iniciativa perquè es visca el 9 d’Octubre d’una manera diferent”, ha explicat Manuel Pérez. La iniciativa pretén convidar a la ciutadania al fet que traguen les seues senyeres al carrer i visquen el sentiment de ser valencià d’una manera simbòlica.

El cap de setmana comptarà també amb activitats culturals segures. La Casa de la Cultura acollirà dissabte que ve 10 d’octubre a les 19:00h l’obra teatral “L’arròs dels dijous” del director Albert Bellés i interpretada per Carme Juan i Estela Martínez, amb entrada grauita i aforament limitat.

El diumenge 11 de octubre els xiquets i xiquetes de Bétera podran gaudir a partir de les 12:00h de “Rondalles i Contes Populars” al jardí de Casa Nebot on es transportarà a tots els assistents a les històries que contaven els nostres avantpassats.

Per a finalitzar, l’alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío, ha indicat amb enyorança “no podem realitzar actes com féiem abans, la situació sanitària actual mana i és la nostra obligació actuar amb responsabilitat i prudència per i per als nostres veïns i veïnes. Encara així hem volgut acostar les nostres tradicions a la ciutadania amb actes que permeten complir les mesures establides”.

Ajuntament de Bétera

Comparteix la notícia...

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

ÚLTIMA HORA | La Comunitat Valenciana suma 1.606 nous casos de coronavirus

Per províncies, s’han registrat 242 nous casos a Castelló, 587 a Alacant i 777 a València i s´han registrat 7 defuncions