Borriana celebrarà les Falles a partir del segon semestre de 2021

  • La Junta Local Fallera descarta celebrar les Falles al març i emplaça a «treballar propostes» per al segon semestre de 2021”
  • Mantindran reunions periòdiques per a valorar la situació, el futur de la festa i les possibles ajudes

La regidora de falles i presidenta de la Junta Local Fallera (JLF) de Borriana, Sara Molina, ha manifestat que el plenari de la Junta Local Fallera ha descartat la celebració de les Falles de 2021 al mes de març, i que s’ha emplaçat el col·lectiu faller a «treballar propostes» de cara en el segon semestre de l’any, tot seguint les indicacions de l’administració autonòmica.

Després de la reunió telemàtica celebrada ahir del plenari de la Junta Local Fallera, integrat per la Regidoria de Falles i la totalitat de les comissions falleres de la ciutat, per a analitzar la situació de la festa, es va concloure que, “tal com intuíem des de fa setmanes i tots hem donat per fet, serà impossible la celebració de la setmana fallera en les dates tradicionals», ha indicat Molina.

Des de la Junta Local Fallera han manifestat que els fallers i falleres de Borriana “som plenament conscients de la greu situació provocada per la Covid-19 i, per descomptat, acatarem en tot moment les normes que les autoritats sanitàries indiquen”.

No obstant això, tant la JLF com la Federació de Falles de Borriana (FFB) han puntualitzat: “no podem renunciar a la celebració de les falles de 2021, sempre complint amb totes les mesures”. La festa fallera a Borriana a més de tradició i cultura, han afegit, “és també un motor econòmic que repercuteix en molts sectors de la ciutat, greument afectats en aquests moments per la paràlisi obligada de la festa, i que necessiten la realització de les falles per a poder seguir endavant.

Per aquest motiu, també en la mateixa reunió, s’han compromès a “treballar amb la condició de tindre-ho tot preparat perquè la festa torne al carrer al més prompte possible”.

Sara Molina ha assenyalat que ja s’ha comunicat formalment als presidents i les presidentes de les comissions falleres aquesta informació i que «a partir d’ara s’obri un període de reflexió conjunta per a prendre decisions, tal com hem fet fins ara».

Sara Molina, regidora de falles i presidenta de JLF de Borriana

Des de l’Ajuntament, la Junta Local Fallera i la Federació de Falles, ha assegurat Molina, «hem sigut i serem conseqüents amb totes les mesures sanitàries decretades per les autoritats competents i posarem sempre per davant la salut de tot el col·lectiu, com hem fet fins ara».

Estem passant per una situació molt complicada i ara no és el moment de decidir quina és la setmana més indicada per a celebrar les falles, no obstant això, el nostre propòsit és que se celebre enguany, amb les restriccions que siguen necessàries i sempre dins del marc legal que en cada moment es marque per l’evolució de la pandèmia», ha afegit.

Així mateix, Sara Molina ha emplaçat a «treballar i a valorar les repercussions econòmiques», alhora que ha garantit que les Falles «no pararan». «Ens reinventarem, ens cuidarem i, quan siga possible i les autoritats sanitàries així ho consideren, tornarem a eixir al carrer”, ha afirmat.

D’altra banda, la regidora ha posat l’accent que els fallers i les falleres “hem estat, estem i estarem per a ser part de la solució, les Falles són molt més que una festa, som cultura i som solidaritat», ha asseverat i ha instat a la implicació «activa» en la reactivació de la festa de les Falles i el seu manteniment com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat.

Finalment, les comissions falleres s’han oferit i han posat a disposició de les autoritats sanitàries i locals els seus casals per a qualsevol necessitat que poguera sorgir per la pandèmia, així com també han mostrat la predisposició dels fallers i falleres sanitaris per a reforçar el treball d’assessorament, prevenció i/o vacunació de manera gratuïta fóra del seu horari laboral.

Ajuntament de BorrianaComparteix la notícia...

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *