Cotes afronta un programa de festes replet d´actes culturals

  • Les festes d´enguany sera amb unes estrictes mesures de seguretat per la pandèmia sanitària

L’Ajuntament de Cotes prepara ja els dies més especials de l’any: les seues Festes Patronals. Des d’aquest mateix 24 de setembre fins el pròxim dia 29, la localitat reprendrà el costum de celebració en honor a San Isidre Llaurador i San Miguel Arcàngel, després un any 2020 on tot va haver de detindre’s pels efectes de la pandèmia. Aquesta vegada, Cotes torna a la càrrega amb un programa ple d’activitats lúdiques i culturals, que començaran aquest divendres, 24 de setembre, amb el tradicional sopar de ‘Coca de Cansalà’, a les 21.00. Estos aliments es recolliran en el forn corresponent a l’ordre establit. El dissabte, 25 de setembre, començarà l’espectacle. El còmic Òscar Tramoyeres actuarà en la Plaça Joaquim Martínez, a partir de les 23.00 hores, per a convidar al públic a gaudir d’una vetlada d’allò més divertida.

Així, el diumenge continuarà la comèdia i els espectacles teatrals, amb la interpretació, a partir de les 20.00 en la Sala d’actes de l’Ajuntament, de l’obra ‘La Comèdia de la Vida’ amb Lola Moltó i Marta Chiner. Els actes religiosos s’iniciaren el dilluns, amb un toc de campanes i tret de focs artificials a les 20.00 hores, anunciant l’inici de les festes patronals. En el dia 28, el primer dels dies centrals de les festes, els actes començaran a partir de les 17.30 amb un espectacle de màgia per a tota la família. Seguiran a les 19.30 amb una cercavila a càrrec de la SAM La Vall de Càrcer per a, posteriorment, donar pas a una missa solemne en honor a San Isidre Llaurador. A la nit, el municipi gaudirà d’una gran actuació de l’Orquestra La Pato en el Poliesportiu.

Dimecres, 29 de setembre, serà el dia gran. El dia de San Miguel Arcàngel. A les 10.00, els més xicotets podran divertir-se i jugar al parc infantil que s’instal·larà en el poliesportiu. Més tard, a les 13.30 hores, es dispararà una mascletà en el lloc de costum a càrrec de la Pirotècnia Turís per a, ja a la vesprada, donar pas als actes religiosos. A partir de les 19.30, nova cercavila de la SAM La Vall de Càrcer i a les 20.00, missa solemne en honor al patró de Cotes en la Plaça de l’Església amb posterior tret de castell de focs artificials per a indicar la fi de festes.

Des de l’alcaldia, Rosa Emilia Lorente, celebra la possibilitat de poder celebrar, de nou, les festes al cap d’un any complicat: “Ho necessitàvem tots i totes. Les nostres festes són una part important de la nostra cultura i, després de tot el que hem passat aquests mesos, és una gran notícia que a poc a poc anem recobrant la normalitat. Amb mesures de seguretat, per descomptat, però gaudint de les nostres festes. És moment d’unir-se i viure-les en família. Segur que l’any que ve ja tot va igual que abans del virus”.

PROGRAMA DE FESTES 
Comparteix la notícia...

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

#10Anysdfef | Cumplim 10 anys i volem celebrar-ho amb tú