Cullera, una destinació violeta i més segura

  • La ciutat crea un Punt Violeta a la Tourist Info per previndre agressions masclistes de forma immediata i com a assessorament de primera atenció

Cullera és una destinació segura contra agressions i qualsevol tipus de violència masclista. La Tourist Info de la ciutat, ubicada a la platja de Sant Antoni, és des d’ara, també, un ‘Punt Violeta Turístic’, un espai que té l’objectiu d’atendre, informar i ajudar a víctimes de qualsevol tipus d’agressió sexista de forma immediata.

Este mateix matí, el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, la directora general de l’Institut Valencià de les Dones, Maria Such, i l’alcalde de la ciutat, Jordi Mayor, han presentat el programa a Cullera acompanyats del director general de Turisme, Herick Campos, la regidora d’Igualtat, Marta Tur, i la regidora de Turisme, Débora Marí.

Conscienciar, prevenir i identificar situacions de violència de gènere baix el respecte cap a les dones, lliures d’assetjament i humiliacions masclistes, és la finalitat del Punt Violeta. Tal com ha explicat l’alcalde “és un espai en el qual es sensibilitza als visitants, turistes i residents i s’atén i ajuda a les persones que són víctimes del masclisme”. Es tracta d’una labor d’assessorament per a posterior deriva als serveis especialitzats, segons destaca Mayor qui, a més, ha afegit que “Cullera és hui un espai més segur, amb més punts de trobada per a qualsevol persona que patisca o visualitze qualsevol tipus de discriminació o agressió pel fet de ser dona”.

La capital turística de la Ribera té una població molt elevada a l’estiu, i a la zona residencial de la platja és on, generalment, es concentren més persones. Ara, amb este nou espai “el turista i el ciutadà sap que té un punt prop per orientar i minimitzar qualsevol cas de violència masclista”, destaca Mayor.

Per altra banda, durant la presentació, Colomer ha fet incís en la necessitat de “sumar i incorporar projectes a favor de la defensa i protecció de les dones” perquè “l’hospitalitat també ha de ser sensible a la igualtat i la justícia”.

Prèviament a la posada en marxa del projecte, el personal de la Tourist Info de Cullera ha rebut formació en matèria de prevenció i assessorament. De fet, tal com manifesta la responsable de l’Institut Valencià de les Dones, “les Tourist Info són espais importants i visibles i ens servixen com a punt de referència amb personal preparat per a la formació i difusió d’espais segurs”. Per a Such, la primera atenció és “imprescindible” per donar suport i ajudar a les dones.

🔗  RELACIONAT

La Comunitat habilita 92 oficinas Tourist Info como Puntos Violeta Turísticos

Comparteix la notícia...

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *