Dénia recordarà a les victimes de la pàndemia en l´acte del 9 d´Octubre

L’Ajuntament de Dénia dedicarà l’acte commemoratiu del 9 d’Octubre a totes les persones i col·lectius “que han treballat en la primera línia per a combatre la pandèmia i per a procurar que les persones més vulnerables no quedaren enrere” i en record de les persones que ens han deixat durant la pandèmia, en paraules de l’alcalde de la ciutat, Vicent Grimalt.

L’acte se celebrarà el divendres 9 d’octubre, a les 18 hores, en la plaça de la Constitució, i girarà al voltant del simbolisme d’una escultura, Corazones, que l’artista Modesto Marí ha cedit a l’ajuntament “perquè a partir d’ara recorde, des de la seua ubicació en la plaça, a tots els cors que d’una manera o d’altra, des de la solidaritat i des dels diferents sectors professionals, ens han cuidat, ajudat i cuidat; i també a aquells cors ferits que han sigut víctimes de la COVID-19”, ha explicat Grimalt. Corazones és una peça de pedra arenisca que s’instal·larà en la zona central de la plaça sobre un peu cúbic d’acer corten i s’acompanyarà amb una placa commemorativa de bronze.

L’accés a l’acte serà restringit i només amb invitació, per qüestions de seguretat sanitària. S’ha convidat a assistir-hi a una representació dels col·lectius essencials i les entitats socials que han lluitat des de la primera línia, des del primer dia, i continuen fent-ho. Representants del sector sanitari, de les persones majors, les més afectades per la pandèmia, dels cossos i forces de seguretat de l’Estat, de cossos d’auxili, de l’acció social i d’ajuda a les persones, dels serveis municipals, dels Consells municipals, que aglutinen els sectors de la societat deniera i uns altres la col·laboració dels quals ha estat fonamental en el transcurs de la crisi.

Concerts i activitats infantils

Des del “profund respecte a la situació econòmica i sanitària” que travessa la població i “perquè hem de començar a caminar”, en paraules d’Óscar Mengual, la Regidoria de Festes ha organitzat diverses activitats per als dies festius d’este pont del 9 d’Octubre. El regidor de Festes ha afirmat que després d’uns mesos en els quals s’han suspès molts actes festius i les denieres i els deniers han vist com les seues festes principals –les Falles, la Festa Major, els Moros i Cristians- han sigut anul·lades a conseqüència de la pandèmia, des de la regidoria s’ha volgut fer una passa endavant i organitzar en torn del Dia dels Valencians alguns actes lúdics que donen suport al sector cultural i de l’espectacle, “molt afectat per la crisi”.

Els actes programats segueixen rigorosament les mesures de seguretat COVID: espais acotats, aforaments limitats, personal de control d’accés, entrada amb mascareta, gel hidroalcohòlic i presa de temperatura i imprescindible la reserva d’entrades prèvia a través de la web de l’Ajuntament de Dénia (www.denia.es).

S’han programat actuacions infantils en la plaça del Consell, a les quals els xiquets i xiquetes que hagen reservat l’entrada hauran d’accedir acompanyats d’una persona adulta, els dies 9, 10, 11 i 12 d’octubre.

Els espectacles de major format tindran lloc al carrer de la Via, amb el públic distribuït en cadires i un aforament màxim de 384 persones. Arranquen el dia 8 amb un concert de Seguridad Social i continuaran durant tot el pont amb actuacions dels valencians El Diluvi (dia 9), l’espectacle còmic operístic The Opera Locos (dia 10), un tribut a Alejandro Sanz (dia 11) i l’espectacle Top Talent (dia 12).

Els grups locals també tenen cabuda al programa organitzat per Festes, que ha programat una actuació de La Colla del Cànter per al diumenge 11 d’octubre, a les 18.30 hores, en la plaça del Consell.

Per últim, s’ha apostat per un espectacle pirotècnic que es llançarà a les 20.30 hores en l’esplanada de Torrecremada.

El regidor de Festes ha agraït la col·laboració de la Policia Local de Dénia i el voluntariat de Protecció Civil, que junt amb personal de vigilància contractat, controlaran els accessos als espectacles, i ha apel·lat al sentit comú i la responsabilitat de la ciutadania a l’hora de respectar les mesures bàsiques de seguretat sanitària.

Cultura i esports

Per últim, el regidor de Cultura i d’Esports, Raúl García de la Reina, ha anunciat que, com altres anys, des de l’àrea d’Arqueologia i Museus s’ha organitzat un cicle de jornades al voltant de la nostra història, que enguany porta de títol “Els Furs i l’Estatut. Paisatges de la conquesta”. Per a participar-hi també es requereix fer una reserva prèvia telefonant al 96 642 02 60. La programació sencera de les jornades es pot consultar a la web de l’ajuntament.

L’Agrupació Artística Musical de Dénia també participa en els actes programats i, tot que per qüestions de seguretat no ha celebrat el tradicional concert que ofereix amb motiu del Dia dels Valencians, protagonitzarà un concert itinerant en diversos indrets de la ciutat el matí del 9 d’octubre, a partir de les 11.30 hores.

En l’àmbit esportiu, el divendres 9 d’octubre es jugaran dues partides de pilota al trinquet El Rovellet de Dénia, a les 18.30 hores i a les 20 hores.

Ajuntament de Dénia

Comparteix la notícia...

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

ÚLTIMA HORA | La Comunitat Valenciana suma 1.606 nous casos de coronavirus

Per províncies, s’han registrat 242 nous casos a Castelló, 587 a Alacant i 777 a València i s´han registrat 7 defuncions