Dos macrobrots deixa 80 contagiats a la presó de Picassent

  • Hi han 120 reclusos en quarentena a l´espera de fer-se una prova PCR

Més de 80 reclusos de la presó de Picassent han donat positiu per coronavirus en dos brots que afecten els mòduls 9 i 14. 

El primer brot es va iniciar fa dos setmanes i va tindre l’origen en el mòdul 14 de la Unitat de Preventius amb 14 casos confirmats a hores d’ara. El segon dels brots s’ha confirmat esta mateixa setmana i es va iniciar en el mòdul 9 de la Unitat de Compliment amb, ara com ara, 69 casos positius. Tots els reclusos d’estos mòduls estaven vacunats amb Janssen i fins i tot algun dels contagiats ja havien passat la malaltia amb anterioritat.

A més, estan pendents de realitzar proves PCR als interns allotjats en el mòdul 8 de la Unitat de Compliment (que alberga a 122 interns). Estes proves es duran a terme en els propers dies, i no s’han pogut realitzar abans per la saturació dels serveis sanitaris, lamenten.

Este últim mòdul alberga a interns de certa conflictivitat, i és un dels que presenta un menor percentatge de vacunació de tot el centre (al voltant del 80%). Estan convivint en les mateixes cel·les interns vacunats i no vacunats. Fins al moment no hi ha constància que cap treballador hagi resultat contagiat.

A més de tots els casos positius assenyalats anteriorment hi ha més de 400 interns en quarantena per diverses circumstàncies, fins a 13 mòduls de diferents de centre.
Totes estes situacions sanitàries estan suposant una enorme pressió per al funcionament regimental diari de centre.

Este dilluns es va notificar un altre macrobrot en un centre penitenciari valencià, en esta ocasió a la presó de Fontcalent amb almenys 121 contagis.

Així, a nivell nacional, lamenten que hi ha importants i greus brots en diverses presons d’Algesires, Alcalá Meco…

Comparteix la notícia...

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *