El Misteri d´Elx suspén les representacions de novembre pel COVID-19

  • La Junta Rectora del Misteri ha decidit la suspensió esta vesprada

La junta rectora del Misteri d’Elx, després de la reunió telemàtica celebrada aquesta vesprada, ha decidit suspendre les representacions de la Festa previstes per a octubre i novembre, donada la situació de pandèmia i la necessitat de garantir la seguretat dels cantors, dels operaris i operàries que participen en les representacions i dels il·licitans i il·licitanes en general.

Tal com va ocórrer amb la suspensió de les representacions d’agost, els membres de la junta rectora han considerat que les condicions en què es desenvolupa el drama asuncionista fan impossible garantir la distància de seguretat necessària en aquest context de pandèmia. Cal recordar que, a part del públic, per a la representació del Misteri d’Elx és necessària la participació de més de 200 persones.

El president executiu del Patronat, Francisco Borja, ha afirmat que ‘desgraciadament ens veiem obligats a cancel·lar les representacions de la Festa previstes per a aquesta tardor, però la nostra prioritat és salvaguardar la salut de totes les persones que fan possible el Misteri, així com dels milers d’il·licitans i il·licitanes i visitants que gaudeixen del drama asuncionista’.

‘Malgrat la suspensió, l’activitat de formació de la Capella, Escolania i Cor Juvenil continuarà amb les mesures de seguretat implantades, es mantindrà la labor de difusió de la Festa i continuarem promocionant la figura de Protector del Misteri d’Elx, que es fa especialment important en un any com aquest’, ha destacat Borja.

El president executiu ha assenyalat que ‘volem enviar el nostre afecte a les persones que estan patint la malaltia i desitjar-los una ràpida recuperació, així com transmetre el nostre dolor per les víctimes de la pandèmia’.

Per part seua, l’alcalde d’Elx, Carlos González, ha destacat que “no és una decisió fàcil, però és la millor decisió que podíem adoptar pensant en La Festa, en els cantors, en el públic, en definitiva, fent prevaldre el criteri de protecció de la salut de la família del Misteri”.

Malgrat no haver-hi representació extraordinària, González ha indicat que “el Misteri no es ressent, perquè la seua fortalesa radica en la seua profunda vinculació amb el poble d’Elx, amb els sentiments i amb la identitat col·lectiva dels il·licitans”. Segons l’alcalde, “ara la família del *Misteri ha de treballar amb més il·lusió si cap pensant a tornar a les representacions i a delectar als amants de la Festa a l’agost de 2021”.

La celebració del Misteri d’Elx a l’octubre i novembre té el seu origen en el fet que l’1 de novembre de 1950 el Papa Pius XII va definir solemnement l’Assumpció de la Mare de Déu al cel en cos i ànima com a dogma de l’Església Catòlica. Al temps, l’església de Santa María, escenari tradicional de la Festa, va ser designada basílica al maig de 1951. El Patronat va decidir recordar aquests fets amb unes representacions extraordinàries. Les primeres van tindre lloc en 1954, Any Sant Marià.

Al seu torn, cal recordar que no és la primera vegada que ha d’anul·lar-se La Festa per causes de força major. En el segle XIX ja va haver de suspendre’s per l’epidèmia de còlera. Entre 1904 i1905 no es va celebrar per obres en la cúpula de Santa María i en el període entre 1936 i 1940 tampoc va haver-hi representacions per la Guerra Civil i la posterior restauració de la basílica.

La junta rectora està formada per la Generalitat, l’Ajuntament d’Elx i la Diòcesi d’Orihuela-Alacant, per la qual cosa la decisió presa hui compta amb el suport de totes aquestes institucions.

En la reunió de hui s’ha guardat un minut de silenci per la defunció de l’expresident Joaquín Serrano Vera. Des de la junta rectora s’ha expressat el gran dolor per aquest fet i s’ha posat en valor el gran llegat que deixa Joaquín Serrano Vera per sempre en el Misteri d’Elx.

Patronat del Misteri d´Elx

 

 

Comparteix la notícia...

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

ÚLTIMA HORA | Sanitat confirma 2.136 nou casos de COVID-19

Per províncies, els nous positius són: 265 a Castelló, 640 a Alacant i 1.231 a la província de València i 1.580 persones ingresades