Eleccions al Gremi Artesà d´Artistes Fallers de València

L’Assemblea General Extraordinària del Gremi Artesà d’Artistes Fallers de València, convocada en la vesprada del dia 3 de novembre, de forma presencial, en el Saló-Museu de la Ciutat de l’Artista Faller i atenent als protocols santaris establerts, ha conclós.

El Secretari General Ximo Esteve ha obert la sessió amb l’únic punt del dia de finalitzar la XIX Legislatura del Gremi d’Artistes Fallers i avançar les eleccions previstes per a maig al divendres 8 de gener de 2021.

Esteve ha donat el primer torn de paraula al Mestre Major José Ramón Espuig Escrivá (Benifaió, 1957), qui de forma resumida ha desglossat els principals ítems de les dos legislatures que ha presidit: 2013-2017 i 2017-2020.

Les directives d’Espuig han partit sempre de la premisa de dignificar, promoure i defendre la professió d’artista faller, com també vetlar per l’interés general de la Festa de les Falles. Anys molt intensos on principalment s’ha lidiat amb una crisi total del sector, aguditzada per la pandèmia de la COVID-19 i la conseqüent cancel•lació de les Falles i Fogueres. Una situació en cojunt motivadora de moltes gestions i reunions per a recercar ajudes i recoltzaments, els quals han aplegat de part de la Diputació de València, Ajuntament de València -regidories de Cultura Festiva i d’Empreniment Econòmic- i Corts Valencianes. També es va conseguir la signatura del Pla de Revitalizació de la Ciutat de l’Artista Faller per tots els grups municipals del Consistori del Cap i Casal. (2015).

D’altra banda, s’han estretit lligams amb Borriana i Alacant, per mig de la Federació de Gremis d’Artistes Fallers i Foguerers de la Comunitat Valenciana; celebrat el 75 Aniversari del Gremi i el 50 de la Ciutat de l’Artista Faller (2017); i s’ha assistit a la declaració de les Falles com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat (2016).

Les diferents delegacions de l’organigrama gremial han fet lectura també de les seues accions empreses en estos anys, donant conte als i a les presents de les respectives fites conseguides, com el Museu de l’Artista Faller amb la seua reforma integral de 2019 o Juntes Locals que està coordinant-se amb les capitals falleres per a veure els escenaris possibles de celebracions de les Falles 2021.

Des d’este moment la Directiva actual entra en funcions i d’acord als Estatuts del Gremi d’Artistes Fallers, s’obrin 30 dies hàbils per a presentar les candidatures a Mestre Major en temps i forma corresponents. Finalitzat el plaç, s’iniciarà la campanya electoral que conclourà en les urnes el 8 de gener.

Gremi d´Artistes Fallers 


MÉS FOTOS:

Comparteix la notícia...

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *