Els Moros i Cristians de Novelda aconsegueixen la declaració de Festa d´Interès Turístic

  • Les festes se celebren entre el 19 i 25 de juliol en honor a Santa Mª Magdalena

Els Moros i Cristians de Novelda han aconseguit la declaració de Festa d’Interés Turístic Autonòmic, una distinció que atorga segell de qualitat a unes festes amb més de cinquanta anys d’història que s’han convertit en un dels principals atractius turístics del municipi i que satisfà una anhelada aspiració tant de la Federació de Comparses com del propi Ajuntament.

L’alcalde de Novelda, Fran Martínez, i el president en funcions de la Federació de Comparses de Moros i Cristians, José Eugenio Pérez Flores, han mostrat la seua “satisfacció” després de conéixer la “magnífica notícia” que suposa la decisió de la Generalitat Valenciana de concedir a les festes de Moros i Cristians, que Novelda celebra entre el 19 i el 25 de juliol, la declaració d’interés turístic autonòmic.

Fran Martínez ha volgut felicitar i agrair el “treball titànic” realitzat tant per Junta Central com per les àrees de Festes i Turisme per a aconseguir aquesta declaració en temps rècord i subratllava que aquesta distinció “posa a les nostres festes en el lloc que mereixen: entre les millors de la província i de la Comunitat”.

Així mateix l’alcalde apuntava que la declaració d’interés turístic per a les festes de Moros i Cristians de Novelda podria tindre una important repercussió econòmica en el municipi ja que incrementa el seu atractiu, les posa en les agendes dels touroperadores i, per tant, augmentarà el nombre de visitants interessats a conéixer-les.

Per la seua part el president en funcions de la Federació de Comparses de Moros i Cristians, José Eugenio Pérez, es manifestava feliç davant una concessió que culmina una elaborada aspiració de la Junta Central, al mateix temps que feia una crida als festers i tota la ciutadania per a continuar treballant a millorar unes festes que tenen una “magnífica qualitat que, a vegades, no valorem”.

Mig segle d’història

La declaració de festa d’interés turístic per als Moros i Cristians de Novelda ha arribat l’any en el que la pandèmia del coronavirus ha impedit la seua celebració, si bé compten amb més de cinquanta anys d’història.

Set comparses i quasi tres mil festers participen en unes festes obertes al món que Novelda celebra entre el 19 i el 25 de juliol, amb espectaculars desfilades i ostentacions que, segons les dades de la Federació, van atraure en 2019 a quasi 7.000 visitants.

L’impacte econòmic tampoc és menyspreable ja que s’estima que la despesa realitzada aconsegueix els dos milions d’euros que repercuteixen directament en sectors com l’hostaleria i restauració, música, confecció de vestits o pirotècnia entre altres.

Ajuntament de Novelda

Comparteix la notícia...

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

ÚLTIMA HORA | Sanitat confirma 2.136 nou casos de COVID-19

Per províncies, els nous positius són: 265 a Castelló, 640 a Alacant i 1.231 a la província de València i 1.580 persones ingresades