JCF instal·la en la plaça de l´Ajuntament un peveter com a símbol d’esperança

Fa un any, el col·lectiu faller va rebre una de les pitjors notícies. Amb moltes peces de les Falles al carrer, amb la pólvora fent tremolar la plaça de l’Ajuntament cada migdia, amb els tallers rematant les gales valencianes, amb els floristes preparant els rams de l’Ofrena i els músics afinant els instruments… Amb els casals oberts, els bunyols quasi fets i els riures dels fallers i les falleres a les portes de la seua setmana gran….

Fa 365 dies que lluitem per a mantindre viva la flama i com sempre hem dit, el món faller ha demostrat que és responsable i resilient. I per això ens hem reinventat i hem volgut ser presents a través del foc, purificador i etern.

I ho fem amb la instal·lació d’un peveter que lluirà en el lloc on hauria d’estar plantada la nostra Falla municipal. Des de hui i fins al 19 de març, esta flama estarà encesa. I no sols això, en posar punt final al dia de Sant Josep, continuarà presidint la plaça fins a la Cremà de la Falla Municipal de 2021, i ho farà amb una flama del mateix material amb el qual s’ha construït dit peveter.

Esta peça, de 4 metres d’altura, reprodueix el disseny del Cartell de Falles de 2021 obra de Diego Mir i Fase Studio. Un peveter al qual li ha donat forma tridimensional l’artista faller Miguel Banaclocha i que, a més de simbolitzar que les Falles continuen treballant i lluitant per la festa, és un homenatge a tots i totes els que ens han deixat en aquest llarg any de pandèmia, fallers i falleres, veïns i veïnes i en definitiva, ciutadans i ciutadanes que ara ens il·luminen des del cel.

JCFComparteix la notícia...

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

DESTACAT 18/06/2021| El 26 de juny ja no serà obligatòria la mascareta en exteriors