JCF manté el concurs i demana al jurat «màxima comprensió»

  • Després d´una Plantà tempentuosa les Falles 2021 tindran premis 

La ciutat de València va registrar anit més de 50 litres per metre quadrat en només una hora i que va convertir la Plantà 2021 en un malson per a fallers i artistes fallers. 

A les 23h es va trencar el cel, on va fer paral·litzar la plantà durant unes hores. Però la imatge de la nit va ser el cap de la Meditadora, on es va trencar per la part de baix, ja que la el monyo del bust esta feta de vareta i per el monyo s´ha filtrat l´aigüa. L´estructura no perilla i segons els artistes fallers de la falla, José Ramón Espuig i Manu Martín «no es podrà retocar fins que no s´eixugue completament, cosa que podría ser fins divendres», segona han comentat a À Punt Mèdia. 

A Catarroja, dos persones varen resultar ferides després de la caiguda de la Falla El Charco i es troben fora de perill, i a un d´ells potser que siga operat del genoll. 

En la ciutat de València diversos monuments fallers s´han vist afectats, com és la Falla Bailén – Xàtiva (Ferroviaria), que va caure per el fort vent i caigudes en les falles de José Maestre «El Cid», Pianista Martínez Carrasco, Pintor Salvador Abril – Pedro III el Grande, Guardacostas, Músico Jarque Cuallado, Ingeniero – Manuel Maese o Els Generals. Però no sols les falles han sigut derrumbades pel fort vent, sino també els envelats, tanques, aigüa dins dels casals… 

De fet des de la Junta Central Fallera han assegurat que “després de valorar la situació i veure l’esforç de moltíssimes comissions i artistes per a veure plantada i acaba la seua falla, el jurat ja està eixint de Junta Central Fallera cap a les diferents demarcacions”. El jurat ja recorre els carrers de València. Esta vesprada es diran els premis. 

En Sagunt, no era la plantà, ja que va ser el dimarts la plantà, es va caure diferents falles com La Vila i l´Avinguda. 

Una de les imatges també protagonistes va ser l´operació de salvament dels Ninots Indultats infantils d´Almirall Cadarso.

Un dels moments complicats de la nit va ser en la Falla de l´Antiga de Campanar o del Pilar on han patit importants desperfectes en la pintura. En l´Antiga va estar a punt de caure per les intenses ràfagues de vent, però el remat principal va aguantar. 

Fa una estona, ens em sabut que la Falla de Na Jordana, te importants desperfectes en un dels remats.

Falla Na Jordana / Foto: El Turista Fallero

Durant la nit, la xarcia de Twitter es va multiplicar els missatges de suport als artistes fallers o inclus videos o fotografies del reventó húmit que va patir la ciutat de València i la zona metropolitana. 

Comparteix la notícia...

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

#10Anysdfef | Cumplim 10 anys i volem celebrar-ho amb tú