La Banda Simfònica Municipal i L´Orquestra de València ofereixen concerts amb motiu del 9 d´Octubre

  • Gratuïts, amb “destacades” obres de compositors valencians

La Banda Simfònica Municipal de València (BSMV) i l’Orquestra de València (OV) tornaran a protagonitzar els concerts gratuïts que commemoren musicalment la celebració del 9 d’Octubre. D’esta manera, hui dilluns pujarà a l’escenari la BSMV i dimecres 7 d’octubre, serà l’OV qui interprete el seu programa. Els dos concerts tindran lloc a l’Auditori de Les Arts, a les 19.30 hores.

Hui a les 19.30 hores, la Banda Simfònica Municipal, amb la direcció del seu titular Rafael-Sanz Espert, interpretarà un concert de cultura popular, que comptarà amb la presència de Bajoqueta Rock com a grup convidat. D’esta manera, el públic assistent podrà escoltar temes d’esta formació de rock, que han estat arranjats per a banda simfònica per Azael Tormo i Javier Capella. La regidora de Cultura i presidenta del Palau de la Música, Glòria Tello, ha convidat a les valencianes i valencians als dos concerts, i d’esta manera “gaudir de la nostra música i viure amb il·lusió i molta força el nostre dia gran, el 9 d’Octubre», i més encara enguany, ja que “hem de reivindicar el nostre Dia i els seus valors amb més força si cal, per a superar estos temps tan difícils, de gran esforç i d’intensa lluita comuna”.

Dimecres 7 d’octubre, també a les 19.30 hores, l’Orquestra de València i el seu titular Ramón Tebar, interpretaran un programa amb obres de compositors valencians com la “Marxa Burlesca” de Manuel Palau, l’“Homenatge a la Tempranica” de Joaquín Rodrigo, les “Estampes mediterrànies” de Leopoldo Magenti, la “Simfonia Aitana” d’Óscar Esplá i la Suite “Valencianes. Interior núm. 3” d’Eduardo López-Chávarri, de qui es complix el 50 aniversari de la seua mort.

Un programa en el qual i a més, “volem retre homenatge a un músic valencià i universal a qui volem reivindicar, com és José Iturbi, que va ser titular de l’Orquestra de València de 1956 a 1958, i de qui commemorem el 125 aniversari del seu naixement”. “D’ell podrem escoltar”, ha afegit la regidora, “les seues “Seguidilles”, una obra feliçment recuperada i que va estar extraviada durant més de 50 anys”. El director del Palau, Vicent Ros ha afegit que “podrem escoltar un repertori netament valencià, amb partitures plenes d’eixos ritmes i colorits orquestrals tan característics de la música valenciana del segle XX, i que combina la tradició i el sentit homenatge a dos grans músics nostres com són López-Chávarri i José Iturbi en els seus aniversaris”.

Pel que respecta a les entrades, es repartiran amb control de nom i telèfon el dia 6 i el 7 fins a migdia en el Palau de la Música. En Els Arts la vesprada del concert no es reparteix res. La Banda Simfònica una hora abans, com sempre. Porten un altre sistema de repartiment.

Ajuntament de València

Comparteix la notícia...

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

ÚLTIMA HORA | Sanitat registra 1.690 nous casos de coronavirus en l’última jornada

Per províncies: 133 a Castelló, 639 a Alacant i 911 a València. A més, hi ha 7 casos sense assignar