La Comunitat Valenciana es tancarà perimetralment a partir de demà

  • Entrarà en vigor a les 12h del migdia

El President de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha anunciat el tancament perimetral de la Comunitat Valenciana a partir de demà divendres a partir de les 12h i que estarà en vigent durant set dies naturals.

La decisió s´ha adoptat en una jornada en què la Comunitat Valenciana, ha superat els 60.000 contagis per coronavirus des de l´inici de la pandèmia i huí s´han registrat 1.529 nous casos

Amb este anunci, no es podrà eixir ni entrar dins del territori valencià des d´altres comunitats autònomes, però si entre els municipis valencians. 

Para·lelament, s´han anunciat noves mesures de contenció en alguns municipis valencians. 

“Prenem esta mesura per a reforçar a l´estratègia de prevenció que ens indiquen els experts i per solidaritat amb les CCAA que està pitjor que nosaltres” ha explicat el Puig. 

Este confinament és perimetral, per la qual cosa la circulació per les províncies i municipis valencians està completament permesa, l´única cosa que no es podrà fer es eixir de la Comunitat.

Mesures extraordinàries als municipis amb alt nivell epidemiològic

Barceló també ha anunciat mesures excepcionals en diferents municipis del territori valencià on s’ha constatat l’existència d’una transmissió comunitària sostinguda. Per províncies, a Castelló els municipis afectats són Morella, Nules, Onda i Vinaròs; a la de València, Algemesí i Guadassuar; i a la d’Alacant, Crevillent, Elx, Elda, Ibi, Muro d’Alcoi, Petrer, el Pinós i els 18 municipis del departament sanitari d’Orihuela.

En concret, aquestes mesures que entraran en vigor a partir de divendres restringeixen l’aforament als vetlatoris i soterraments, als locals comercials, als centres i parcs comercials, les pràctiques esportives i les biblioteques i arxius municipals.

Les reunions a les seus festeres seran de caràcter social

D’altra banda, la Conselleria modificarà la normativa perquè les reunions a les seus festeres tradicionals es consideren de caràcter social iper tant, només podran assistir-hi un màxim de sis persones.

 

Comparteix la notícia...

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *