La Generalitat evoca la unió històrica de la societat valenciana davant de l’adversitat per a la celebració del Dia de la Comunitat Valenciana

  • La imatge institucional del 9 d’Octubre, que han elaborat la il·lustradora Nuria Tamarit i la dissenyadora Ana Asunción, està inspirada en l’obra ‘L’abraçada’, de Juan Genovés

La Generalitat evoca la unió històrica de la societat valenciana davant de l’adversitat per a la celebració del Dia de la Comunitat Valenciana. «En el dia que commemora el nostre origen com a poble hem volgut posar en relleu la unitat que va forjar la nostra història fa huit segles», ha explicat la directora general de Promoció Institucional, Maria Fernanda Escribano, en l’acte de presentació de la imatge institucional del 9 d’Octubre.

Per a la directora general, actualment, «davant de la situació atípica que vivim», el poble valencià «lluita contra un enemic tan poderós com als que feia front el rei Jaume I fa 782 anys», amb la mateixa «determinació i esforç». «La unió ens encaminarà a la senda de recuperació que volem», hi ha afegit.

#tornaremde9

Enguany, el lema del Govern Valencià per a la festivitat del 9 d’Octubre serà #tornaremde9 i la imatge, elaborada per la il·lustradora Nuria Tamarit i la dissenyadora Ana Asunción, està inspirada en l’obra ‘L’abraçada’, de Juan Genovés.

«Des de la Generalitat hem apostat per una de les obres més emblemàtiques d’un dels pintors valencians més grans dels últims temps, sobretot en aquests moments en què vivim d’absència d’abraçades», ha explicat Escribano.

‘Les nostres festes’

També aquest dijous a la vesprada s’ha procedit a la presentació del llibre ‘Les nostres festes’, escrit per Sergi Durbà i il·lustrat per Virginia Lorente, Elías Taño, Juárez Casanova, Marta Pina, Romualdo Faura, Francesc Roig, Milimbo, Marta Negre, Jordi Bestiola, Nuria Tamarit, Javier Parra, Marta Colomer (Tutti Confetti), Martín López Lam, Elisa Martínez, Paulapé, Tania Vicedo, Luis Demano, Ada Diez, Miguel Hache, Pau Valls, Eduardo Luzzatti, Vicent Ramon i Luna Pan.

«Es tracta d’una recopilació de les festes més emblemàtiques de la Comunitat Valenciana», ha explicat la directora general de Promoció Institucional, que ha remarcat la vocació «divulgativa» dels textos, en els quals es recull «el caràcter integrador, cohesionador, històric i cultural de les nostres festes», ha conclòs.

Programació en À Punt

La radiotelevisió pública valenciana inicia dilluns una programació especial per a destacar la riquesa del patrimoni cultural i festiu de la Comunitat Valenciana.

Durant la setmana que ve, la programació radiofònica acostarà als i les oients les celebracions que s’han cancel·lat a causa de la pandèmia i s’estrenarà el programa ‘Operació Eleftería’, una coproducció de l’IVC i À Punt, que suposa el primer pas per a la recuperació del radioteatre en la ràdio pública.

En la televisió, el programa ‘À Punt directe’ dedicarà una hora diària a continguts sobre esdeveniments en els quals la música, la festa, la pirotècnia i la gastronomia connecten els valencians i valencianes com a poble. A més, el divendres 9 d’octubre s’emetran quatre hores en directe amb continguts per a dignificar i celebrar les tradicions valencianes.

La programació especial el mateix Dia de la Comunitat Valenciana començarà amb el Concert Extraordinari de l’Orquestra de València, que donarà pas a l’acte institucional des del Palau de la Generalitat. A més, des del balcó de l’Ajuntament de València, la televisió farà possible que els teleespectadors puguen assistir a l’acte d’homenatge a la Senyera. També les càmeres d’À Punt realitzaran connexions en directe amb diverses poblacions per a emetre activitats culturals, musicals o institucionals amb totes les prevencions establides.

Generalitat Valenciana 

Comparteix la notícia...

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

ÚLTIMA HORA | Sanitat confirma 88 brots i 1.517 nous casos de coronavirus en la Comunitat

Per províncies, s’han registrat 417 nous casos a Castelló, 492 a Alacant i 608 a València