L´adaptació de la Casa Vestuari com a Museu del Tribunal de les Aigües avança a «molt bon ritme»

  • EL DOGV publica hui el conveni entre l’Ajuntament de València i Turisme CV pel qual el consistori rebrà una subvenció de 30.000 euros

La regidora de Patrimoni i Recursos Culturals de l’Ajuntament de València, Glòria Tello, ha explicat que els treballs de museïtzació de l’edifici de la casa vestuari que tenen l’objectiu de recrear, divulgar i descriure la institució i la comesa del Tribunal de les Aigües “estan avançant a molt bon ritme”. Segons ha detallat la regidora Tello, “amb esta intervenció farem una tasca de divulgació i didàctica sobre el Tribunal, molt necessària i reivindicada, a través d’una exposició fotogràfica i cartelleria explicativa de la història, el funcionament i les característiques de la institució. La informació s’oferirà de manera impresa i visual”.

La responsable de Patrimoni i Recursos Culturals de l’Ajuntament de València també ha destacat que el museu, concebut en dos plantes, comptarà amb una àrea d’arxiu i investigació amb un espai específic on investigadors del dret i historiadors puguen desenvolupar els seus treballs d’estudi. També hi haurà una part d’exposició permanent del mobiliari, vestuari i altres utensilis que s’utilitzen en les sessions del tribunal. “Per descomptat, a este museu no podia faltar una projecció audiovisual de sessions del Tribunal”, ha especificat Tello, qui ha afegit que “és evident que no totes les persones visitants tenen el privilegi de poder assistir un dijous al matí a la porta dels Apòstols, per la qual cosa les projeccions tenen el propòsit d’evitar les limitacions que inevitablement imposen l’espai i el temps i permetre així que qualsevol persona puga vore amb els seus propis ulls com és exactament una sessió del Tribunal”.

La regidora de l’Ajuntament de valència també ha dit que “hi haurà un espai UNESCO en el que es farà un aprofundiment en els conceptes clau que van fonamentar la inclusió del Tribunal de les Aigües de València com a patrimoni immaterial de la humanitat”.

L’Ajuntament de València ha realitzat el projecte museogràfic de les dos plantes de la Casa vVstuari i l’execució dels treballs. Tot açò es finançarà a través del el conveni entre l’Ajuntament de València i Turisme CV pel qual el consistori rebrà una subvenció de 30.000 euros i amb fons del mateix Tribunal de les Aigües. Tello ha conclós que “el Tribunal de les Aigües apareix en tots els llibres sobre Dret, és un tribunal mil·lenari que parla en valencià i que ha resolt problemes que són molt complexos en els sistemes de reg. Mereixia un espai on explicar què és i què fa”.

Ajuntament de València

Comparteix la notícia...

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

ÚLTIMA HORA | Sanitat confirma 2.136 nou casos de COVID-19

Per províncies, els nous positius són: 265 a Castelló, 640 a Alacant i 1.231 a la província de València i 1.580 persones ingresades