L’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre reprén les visites guiades gratuïtes al castell de Xivert i Ermita de Santa Llúcia

  • L’activitat inclou conéixer la Col·lecció Museogràfica Gaspatxera, quan es visita el castell, i el Centre d’Interpretació Etnològica de Santa Llúcia, en el cas de l’Ermita
  • A partir del 23 de juny i fins al 12 de setembre, es podran visitar aquests dos paratges, sense reserva prèvia

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre reprén a partir del pròxim 23 de juny i fins el 12 de setembre les visites guiades al castell de Xivert i a l’ermita de Santa Llúcia, tots dos Béns d’Interés Cultural. Les visites són gratuïtes i no és necessari la reserva prèvia. Únicament ha d’acudir-se al punt de trobada establida (aparcament del castell i entrada de l’ermita) per a participar. Les activitats comptaran amb tots els protocols marcats per la normativa COVID-19.

Aquestes visites, que es realitzen de manera ininterrompuda tots els estius des de fa nou anys, han experimentat un augment important en el nombre d’assistents, a causa del creixent interés pel patrimoni i les diferents accions de millora i promoció, tant del castell com de l’ermita.

La regidora de Cultura, María Agut, ha recordat que “difondre i promoure el nostre patrimoni és fonamental perquè es convertisca en un recurs més a l’hora de fomentar les visites a la nostra localitat o que persones que passen l’estiu en el nostre municipi tinguen una alternativa d’activitat cultural, amb totes les facilitats”.

En el cas del castell, les visites seran tots els dimecres i divendres, a partir de les 8.45 hores, des de l’aparcament al qual s’accedeix en vehicle des del nucli urbà d’Alcalà. Durant la visita, es detallen les diferents troballes arqueològiques realitzats al castell i es recorren els diferents punts de l’enclavament relacionats amb les diferents etapes històriques de les quals es conserven restes com la ibera, musulmana o templària. La visita finalitza en la Col·lecció Museogràfica d’Arqueologia Gaspatxera, situada en el CESAL d’Alcalà, per a comprendre la importància de les restes descobertes després de les diferents campanyes d’excavacions realitzades sota la supervisió del Servei d’Arqueologia de la Diputació Provincial.

Les visites a l’Ermita de Santa Llúcia es realitzen els dijous, dissabtes i diumenges, de 9.00h a 13.30h. La visita inclou conéixer les restes del jaciment iber existent, visitar la capella barroca i el Centre d’Interpretació Etnològica-CIE en el qual s’exposen maquetes i material audiovisual sobre la riquesa històrica i arqueològica del jaciment. Precisament, el CIE (inaugurat en 2019) s’està convertint en un recurs molt visitat. Durant els últims tres mesos, l’han visitat 953 persones, aconseguint una mitjana molt notable de 48 persones al dia, durant al mes d’abril, coincidint amb la Setmana Santa.

 

Comparteix la notícia...

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *