L’Eliana no celebrarà enguany les festes de Sant Antoni

  • L’Ajuntament i les entitats festives acorden no organitzar els tradicionals actes populars que tindrien lloc aquest cap de setmana

Les tradicionals Festes d’Hivern en honor a Sant Antoni Abad no se celebraran aquest 2021 a causa de la situació d’emergència sanitària provocada per la tercera ona de la pandèmia de Covid-19. D’aquesta manera, les activitats de caràcter popular que hagueren tingut lloc aquest pròxim cap de setmana, i que incloïen actes lúdics i religiosos, amb la pólvora i la gastronomia típica com a protagonistes, no s’organitzaran en aquest any.

No obstant això, la Regidoria de Cultura Festiva, en col·laboració amb la Clavaria de Sant Antoni del porquet, la Penya del Coet Bufat i l’Associació Cultural Folklòrica “La Llauradora”, ha valorat prèviament a l’adopció d’aquesta mesura diverses alternatives, com reduir o readaptar els actes. No obstant això, la idiosincràsia de la pròpia festa i el seu caràcter massiu i popular davant les extremades mesures sanitàries, sumada a la delicada situació actual, ho ha fet pràcticament inviable.

Per això, totes les entitats participants en l’organització han animat a la ciutadania a publicar en les seues xarxes socials fotografies de la commemoració de Sant Antoni d’anys anteriors, imatges dels seus animals domèstics, així com adquirir els panets i les ensaïmades tradicionals en els forns del municipi i l’elaboració casolana dels plats gastronòmics com la Fesolà i la Xocolatà. En aquest sentit, l’Ajuntament publicarà en les seues xarxes socials aquest divendres un vídeo amb la recepta de la Fesolà i convidarà a elianers i elianeres a cuinar en les seues pròpies cases el plat típic local d’aquestes celebracions hivernals.

A més, amb la col·laboració de la Regidoria de Política Lingüística i de les mestres Vicen Córcoles i Joana Galdón, el Consistori ha editat un llibre divulgatiu entorn a la festa de Sant Antoni en la localitat, que rebran els xiquets i xiquetes elianeres en les seues llars.

Pel que respecta a la festa litúrgica, la parròquia Verge del Carmen únicament mantindrà la missa solemne en honor al patró dels animals, que tindrà lloc el diumenge 17 de gener, respectant l’aforament limitat i les mesures de seguretat sanitàries.

L’edil de Cultura Festiva, Enrique Martínez, ha posat en valor els grans esforços que ha realitzat el municipi per a potenciar i no perdre aquesta tradició en els últims anys. “Ara ha de prevaldre la salut i la seguretat de les persones abans de res, i esperem que en 2022 puguem festejar aquestes celebracions tots junts de nou”, ha explicat.

Ajuntament de L´ElianaComparteix la notícia...

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *