Les Falles 2021 seran del 1 al 5 de setembre

  • L´Assamblea Extraordinaria del dimecres tindrá que aprovar-ho 
  • Les festes patronals o populars en la Comunitat es podran celebrar a partir del 1 de setembre

Les Falles 2021 ja són una realitat, i seran el cinc primers dies de setembre. Després de 1 any i mig sense tindre activitats falleres, les tindrem al mes de setembre, quasi a les portes del “Mig Any”. 

Els festejos estaran condicionats a l’evolució de la pandèmia i, en cadascun dels casos, l’activitat estarà supeditada a la incidència i s’aplicarà per a cada cas la normativa vigent en cada tipus d’esdeveniment.

El programa faller seran els actes patrimonials com son: la “plantà” i la “cremà” , “ofrena”, “premis” entre altres..

Hi haura cinc dies per a les infantils i quatre dies per a les majors, comptant que el procés de plantar es prolongarà durant dies. És a dir, ambient de Falles hi haurà a la ciutat en l’últim tram del mes d’agost.

Hi haurà ofrena, en diferents dies, concurs de falles amb premis, així com l´espai públic per a la reunió de fallers i falleres, (enguany no hi haurà carpes).

El 31 d´agost serà la plantà infantil i el 1 de setembre la plantà de les falles.  

En les falles en les poblacions (JLF) podran celebrar les seues falles del 31 d´agost al 31 de desembre

Sanitat obri la porta a la celebració de actes festius a partir de setembre

Tant les activitats falleres com qualsevol festa tradicional o popular podran celebrar-se en la Comunitat Valenciana a partir de l’1 de setembre.

Esta és la principal conclusió que la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha comunicat a representants de les Falles durant la reunió celebrada este dilluns en la seu de la Conselleria. L’1 de setembre, ha explicat Barceló,és el punt de partida per a qualsevol mena de celebració popular o tradicional, encara que la data exacta l’ha de decidir cada col·lectiu“.

Des de la Conselleria s’ha mantingut setembre com a data més pròximaperquè garanteix un marge de temps important i més possibilitats de controlar la pandèmia amb l’augment de la vacunació en els pròxims dos mesos“. Els pròxims mesos, ha assegurat Ana Barceló, “serviran per a augmentar la vacunació i arribar molt més protegits“.

Respecte a la mena d’actes que s’autoritzaran sempre que es complisquen les mesures que en este moment estiguen vigents, l’acotació bàsica que ha marcat Ana Barceló ha sigutevitar les aglomeracions de tota mena, tant del personal de dins de la festa, com de la gent que acudeix als actes

En la reunió han estat presents la Consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, i en representació del món faller, han sigut representats per la Junta Central Fallera, la Interagrupació de Falles de València, la Federació de Falles de Primera A, la Federació de Falles d’Especial i la Federació de Falles de Borriana.

GALERIA 

Fotografies de GVA Sanitat

Comparteix la notícia...

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

DESTACAT 18/06/2021| El 26 de juny ja no serà obligatòria la mascareta en exteriors