Les Falles d´Especial presenten una nova edició d´ «Una festa per a tots»

  • Baix el lema ‘Més solidària que mai’, la proposta d’activitats contribuirà a reactivar l’activitat fallera i se celebrarà este cap de setmana

La Federació de Falles d’Especial, en col·laboració amb l’Ajuntament de València i Junta Central Fallera, ha presentat el programa d’activitats de la edició del 2020 del cicle ‘Una festa per a tots’, que se celebrarà els dies 25, 26 i 27 de setembre a La Marina de València baix el lema ‘Més solidària que mai’, una edició marcada per la Covid-19 i que contribuirà a reactivar l’activitat fallera.

L’esdeveniment comptarà amb un estricte protocol de seguretat a causa de la pandèmia per garantir la seguretat de tots els assistents. En este sentit, l’organització s’ha marcat com a objectiu que l’edició siga “més solidària que mai”, segons ha explicat el president de la Federació de Falles de Secció Especial, Rafa Mengó, en la roda de premsa celebrada esta vesprada als jardins de Junta Central Fallera. “Volem que aquesta cita siga una reactivació per als sectors de la festa fallera: artistes fallers, indumentaristes, pirotècnics, i fins i tot els mitjans de comunicació que es dediquen a informar de l’actualitat del món faller”, ha indicat.

El cicle ‘Una festa per a tots’ s’inaugurarà el divendres 25 de setembre a les 20.00 hores amb la recepció dels i les representants de les comissions de la Federació i els seus respectius artistes fallers, acompanyats tots ells pel tabal i la dolçaina i la Banda de Música de Tuéjar. L’acte estarà conduït pel periodista Boro Peiró. Seguidament, serà la recepció de les Falleres Majors de València, Consuelo Llobell i Carla García, i les seues Corts d’Honor, acompanyades pels artistes fallers de les falles municipals, José Luis Ceballos i Paco Sanabria, i Alejandro Santaeulalia i Dulk.

A continuació, tindrà lloc la inauguració de l’exposició i el recorregut pels estands de cadascuna de les comissions. Finalment, la Banda de Música de Tuéjar interpretarà diverses peces i Pirotècnia Mediterràneo farà una xicoteta mostra de focs d’artifici. Abans, a les 20.30 hores del dijous 24, serà la plantà “al tombe” de la falla amb el lema ‘Una victòria per a tots’, realitzada per l’artista Juanjo García.

A les 10.00 hores del dissabte 26 començarà un mercat d’indumentària valenciana, amb estands populars i una mostra de llibres i articles fallers d’ocasió. Posteriorment, prendrà el relleu un teatre de guinyol a les 11.00 i, a les 12.30, un col·loqui moderat per la periodista Pepa Gómez amb els artistes que van realitzar els projectes 2019-2020, objecte de l’exposició. A les 14.00 hores es dispararà una minimascletà a càrrec de Pirotècnia Mediterràneo. En el torn de vesprada es realitzarà una desfilada d’indumentària valenciana.

L’última jornada del cicle ‘Una festa per a tots’, el diumenge 27, estarà marcada per l’actuació del monologuista Miki Dkai. A les 14.00 hores serà la clausura.

Junta Central Fallera

 

Tall de veu de Rafa Mengó President de la Federació de Falles d´Especial
Falla d´»Una festa per a tots» 2020 de l´artista Juanjo García
PROGRAMA OFICIAL D´ACTIVITATS 

Dijous 24 de setembre

20:30h Plantà al tombe de la Falla realitzada per l´artista Juanjo García 

Divendres 25 de setembre 

20h Recepció dels representants de les comissions de la Federació i els seus respectius artistes fallers, acompanyats per Tabal i Dolçaina i per la Banda de Música de Tuéjar (locució a càrrec de Boro Peiró) 

Seguidament, recepció de les Falleres Majors de València i les seues Corts d’Honor acompanyades pels artistes fallers de les falles municipals.
 
A continuació, inauguració de l’exposició i recorregut pels estands de cadascuna de les comissions amb les Falleres Majors i autoritats.
 
Per tal de tancar la jornada, la Banda de Música de Tuéjar interpretarà vàries peces i tindrà lloc una xicoteta mostra de focs d’artifici per part de la «Pirotecnia Mediterráneo».
 
22:30h Tancament de l´exposició 
 
Dissabte 26 de setembre 
 
10h Obertura de l´Exposició 
 
10h Obertura del Mercat d´Indumentària valenciana, estands populars i «mostra de llibres i articles fallers d´ocasió».
 
11h Teatre de guinyol 
 
12:30h Col·loqui amb els artistes que realitzaren els projectes 2019-2020, objecte de l´exposició (modera i presenta, Pepa Gómez)
 
14h Minimascletà a càrrec de Pirotècnia Mediterráneo
 
18h Desfilada d´Indumentària Valenciana, organitzada per Giorgio Guillot 
 
21h Tancament de l´Exposició
 
Diumenge 27 setembre
 
10h Obertura de l´Exposició 
 
12h Actuació del monologuista Miki Dkai
 
14h Clausura de l´Exposició
 
 
NOTA: La cremà de la falla, es farà cuant la situació sanitària millore
 
 

 

Comparteix la notícia...

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

ÚLTIMA HORA | Sanitat confirma 88 brots i 1.517 nous casos de coronavirus en la Comunitat

Per províncies, s’han registrat 417 nous casos a Castelló, 492 a Alacant i 608 a València