L’Institut Valencià de Cultura ofereix 6 activitats amb motiu del Dia Internacional dels Museus a Castelló

  • El DIMCAS se celebra del 13 al 16 de novembre en diversos museus i centres expositius, com l’EACC i el Museu de Belles Arts de Castelló

Els museus de Castelló estan a punt per a celebrar el DIMCAS, és a dir, el Dia Internacional dels Museus a Castelló. Del 13 al 16 de novembre sis espais museístics de Castelló i les seues comarques acolliran diverses activitats gratuïtes per a tots els públics.

Coincidint amb l’arribada del 16 de novembre, dia commemoratiu del 74é aniversari del Consell Internacional de Museus (ICOM), l’Institut Valencià de Cultura, la Diputació de Castelló i l’Ajuntament de la ciutat col·laboren en l’organització del DIMCAS i posen els seus museus i centres expositius a disposició de la ciutadania amb l’objectiu de mostrar la ciutat com una icona de l’art i la cultura.

Concretament, hi haurà programació especial a l’Espai d’Art Contemporani de Castelló (EACC), el Museu de Belles Arts de Castelló (MBAC), el Museu de la Ciutat de Castelló (MUCC), el Museu d’Art Contemporani Vicente Aguilera Cerni de Vilafamés (MACVAC), la Sala Sant Miquel de la Fundació Caixa Castelló i el DIPCAS: Espai Cultural Obert Les Aules.

Espai d’Art Contemporani de Castelló

Per part de l’IVC, la celebració començarà a l’EACC aquest divendres, 13 de novembre, a les 20.00 hores amb una conversa entre l’artista sonor Vicens Vacca i Valentín Roma. En aquest mateix espai es pot visitar fins al 31 de gener l’exposició ‘SOS’, per a la qual Vicens Vacca ha presentat treballs específicament construïts per a l’EACC.

Diumenge 15 a les 12.00 hores serà el torn dels xiquets i xiquetes amb el taller ‘Som colors’, d’Irene García-Molina, que els permetrà repensar i transformar part de l’espai de l’EACC a partir de l’obra de Daniel Buren. Dilluns 16, a partir de les 19.00 hores, s’ha programat el taller ‘Vibraccions: del gest al so’, amb José Luis Miralles Bono. Es tracta d’un taller per a ‘veure’ la música, que serà interpretada per mitjà d’un instrument com el ‘theremin’ i que interactuarà amb llums en moviment. Per a ambdós tallers cal la inscripció prèvia en ‘eacc@gva.es’.

Museu de Belles Arts de Castelló

L’IVC també ha programat tres activitats al Museu de Belles Arts de Castelló. Per al dia 14 de novembre, a les 19.30 hores, s’ofereix una proposta teatral divertida i pedagògica que ens acosta a la figura del geni del surrealisme. Es tracta de ‘Dalí, salvador de si mateix’, a càrrec de la companyia Teatre de Caixó.

El dia 15 al migdia es podrà gaudir de ‘1920 Ara fa cent anys’, una funció de teatre i dansa que, a través d’un recorregut per la col·lecció del museu, contextualitza una sèrie d’obres realitzades en la fructífera dècada dels 20 del segle passat.

I ja per al dilluns 16, com a colofó, arribarà a les 19.30 hores ‘Coplas del alma’, un recorregut -subjectiu i arbitrari, no acadèmic- pels grans autors de la literatura espanyola des del segle XVI fins a l’actualitat: San Juan de la Cruz, Santa Teresa de Jesús, Lorca, Machado, Miguel Hernández… Amb el piano de Víctor Carbajo de fons, l’actor Emilio Gutiérrez Caba va desgranant els poemes mentre el baríton Luis Santana acompanya els versos amb cançons seleccionades en funció de l’autor i l’època.

A més, es pot aprofitar l’ocasió per a visitar l’exposició ‘Art Contemporani de la Generalitat Valenciana III’, que reuneix les obres adquirides per la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport l’any 2019 i que passen a formar part de la Col·lecció d’Art Contemporani de la Generalitat Valenciana.

Tota la programació del DIMCAS està disponible en la web: consultar ací. A més, la programació trimestral de l’IVC es pot consultar en consultar ací 

GVA, Conselleria d´Educació, Cultura i Esport

Comparteix la notícia...

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

ÚLTIMA HORA | Sanitat confirma 2.136 nou casos de COVID-19

Per províncies, els nous positius són: 265 a Castelló, 640 a Alacant i 1.231 a la província de València i 1.580 persones ingresades