Llíria commemora el seu primer aniversari com a Ciutat Creativa de la Música

  • La UNESCO va incloure oficialment en la seua xarxa a la localitat edetana el 31 d’octubre de 2019

La societat edetana està de celebració. Demà dissabte, 31 d’octubre, Llíria complirà un any com a Ciutat Creativa de la Música per la UNESCO. La capital del Camp de Túria assumia llavors, amb orgull i responsabilitat, la missió d’enarborar la bandera de la música valenciana davant el més important organisme educatiu i cultural del planeta.

“En este any, la nostra ciutat s’ha guanyat l’afecte, respecte i admiració de grans urbs dels cinc continents, amb les quals compartix un ambiciós projecte comú, impulsar la cultura com la millor via de desenvolupament local, a través de l’educació i la cooperació internacional i sota els principis de sostenibilitat, solidaritat i igualtat que defensa l’Agenda 2030”, ha volgut destacar l’alcalde Manolo Civera.

En este temps, Llíria ha impulsat o participat al costat d’altres ciutats de la Xarxa en diverses iniciatives culturals i solidàries com a “Ventanas de Música y Esperanza”, per a unir als pobles a través de la música de Beethoven en els pitjors moments de la crisi sanitària i que va ser reconeguda per la pròpia UNESCO en la III Trobada de Ciutats Creatives celebrat a Pequín; “We R Culture”, en defensa dels valors de la cultura; o l’enregistrament audiovisual de la cançó “Work Song”, com a homenatge als treballadors i treballadores en primera línia enfront de la pandèmia, per exemple. D’esta manera, la ciutat ha col·laborat en projectes molt interessants amb Bogotà, Kansas City, Brno o Manheim.

Cal recordar la Xarxa de Ciutats Creatives de la UNESCO, creada al 2004, pretén estimular i millorar les iniciatives dutes a terme per ciutats membres per a convertir la creativitat en un component essencial per al desenvolupament urbà, especialment mitjançant relacions que incloguen el sector públic i privat i la societat civil. També busca reforçar la creació, producció, distribució i difusió d’activitats, béns i serveis culturals o desenvolupar centres de creativitat i innovació i ampliar les oportunitats per a creadors i professionals del sector cultural.

Llíria és l’única Ciutat Creativa en la categoria de Música que existix a Espanya, al costat de Sevilla. La resta de ciutats espanyoles pertany a algun dels altres àmbits de creativitat: Artesania i Art Popular, Disseny, Cinema, Literatura, Arts Digitals i Gastronomia. A esta última categoria pertany Dénia, l’altra única existent a la Comunitat Valenciana, i amb la qual també es pretén promoure ambiciosos plans de cooperació per a posar en valor de manera conjunta les excel·lències culinàries i musicals de la nostra terra.

Estrena videoclip “Llíria City Of Music”

Per a celebrar este primer aniversari, l’Ajuntament de Llíria i les societats musicals de la localitat havien preparat un ampli programa de concerts durant este pròxim mes, però a causa de l’actual situació sanitària en la localitat s’ha hagut de suspendre de moment.

Però almenys, la ciutat podrà celebrar demà esta efemèride de manera virtual amb l’estrena del videoclip oficial de la cançó “Llíria City of Music”, composada pel mestre i artista de Llíria, Marcel·lí García, i interpretada per professorat del Conservatori Municipal i cantants locals en diferents localitzacions de la ciutat, i coincidint també amb la commemoració del Dia Mundial de les Ciutats de Nacions Unides.

L’autor ha volgut dedicar esta composició a la gran tradició musical de la ciutat i amb la qual es demostra una vegada més la creativitat artística que emana de la població.

És una bossa nova molt emotiva interpretada amb 14 instruments diferents, entre els quals hi ha percussió, vent metall, vent fusta, corda i corda premuda, i que servix per a escenificar els diferents estils que es toquen a Llíria.

La cançó s’estrenarà este dissabte 31 d’octubre a les 13.00 hores en el canal de Youtube de l’Ajuntament de Llíria, a través d’este enllaç: https://youtu.be/v-l9KlgD5jo  

Ajuntament de Llíria

Comparteix la notícia...

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

#10Anysdfef | Cumplim 10 anys i volem celebrar-ho amb tú