L´Orquestra de València, Tebar i Marina Monzó inicien demà la temporada 20/21 amb la Simfonia nº 4 de Mahler

  • Divendres, 23 d’octubre, a les19.30 hores, a l’Auditori de Les Arts

L’Orquestra de València (OV) iniciarà demà divendres la temporada general de concerts d’abonament 2020/21 del Palau de la Música de València. D’esta manera, la formació simfònica valenciana interpretarà a l’Auditori de Les Arts la Simfonia núm. 4 del compositor austríac Gustav Mahler, “una de les favorites del gran públic on predomina el lirisme, sobretot en l’últim moviment”. El concert serà dirigit pel titular i artístic de l’OV, Ramón Tebar, “i comptarà amb la presència destacada d’una de les sopranos amb major projecció, la valenciana Marina Monzó, que cantarà eixe últim moviment”.

Tal com ha explicat la regidora de Cultura i presidenta del Palau, Gloria Tello, amb este primer concert  “tenim la gran oportunitat de tornar a escoltar i gaudir la millor música clàssica en viu, i a més, amb la certesa que les mesures de seguretat sanitàries són màximes”. Tello ha afegit que “com no podia ser d’una altra manera, serà la nostra Orquestra i Ramón Tebar qui inicien i protagonitzen esta temporada que tant ens il·lusiona artísticament, on podrem escoltar a grans directors, solistes i cantants internacionals, i on seguirem recordant a Beethoven i, sobretot, a José Iturbi, en els seus respectius aniversaris”.

Respecte a este primer programa, el director del Palau, Vicent Ros, ha recordat que tots els intèrprets “són de molta qualitat i en la seua gran majoria de la nostra terra, inclosa la soprano Marina Monzó, que debuta amb nosaltres i que és una de les veus més prometedores i de major projecció internacional de l’actualitat”. Així mateix, Ramón Tebar va indicar que “obrim una temporada inusual, però la força de la música i el nostre ànim per a no deixar al nostre públic sense música, ens ha fet treure endavant una magnífica temporada”. “Volem”, ha afegit el director artístic, “ser un raig d’esperança entre tanta incertesa i anime a tot el públic a assistir i gaudir dels nostres concerts”. 

TEMPORADA 2020/21

La Temporada general d’abonament del Palau de la Música durant l’exercici 2020-2021 inclou, les visites de grans formacions internacionals i solistes com l’Orquestra del Teatre Mariinski de Sant Petersburg, Valery Gergiev i Alexei Volodin –piano-; la WDR Sinfonieorchester de Colònia, Cristian Mäcelaru i Pinchas Zukerman –violí-, l’Orquestra Filharmònica de Hong Kong, Jaap van Zweden i Jan Vogler –violoncel- i l’Orquestra Filharmònica Txeca, Semyon Bychkov i Katia i Marielle Labècque –pianistes-. A més, tornaran els pianistes Grigory Sokolov i Joaquín Achúcarro, qui interpretarà un recital per a commemorar el 125 aniversari de José Iturbi.

 Una temporada on l’Orquestra de València presenta una “brillant” programació, en la qual compartirà escenari amb veus i solistes com ara Juan Diego Flórez –tenor-; Ofelia Sala –soprano-; Vicente Antequera –baríton-; Lang Lang, Rudolf Buchbinder, Joaquín Achúcarro, Nelson Freire, Josu de Solaun, Javier Perianes, Valentina Lisitsa, Andrey Yaroshinsky, Tomoaki Yoshida, Carlos Apellániz i Óscar Oliver i–pianistes-; Sabine Meyer –clarinetista-, Frank Peter Zimmermann, Leticia Moreno (artista resident) i Viktoria Mullova –violinistes- i David Apellániz –violoncel-. També directores i directors convidats com ara Christoph Eschenbach, Leopold Hager, Hartmut Haenchen, Gergely Madaras, Rune Bergmann, Michail Jurowski, Alexander Liebreich, James Judd i Pavel Baleff.

També serà dirigida pels valencians Enrique García Asensio, Josep Vicent, Roberto Forés, Rubén Gimeno, Jordi Francés, Beatriz Fernández Aucejo i Francisco Valero-Terribas, així com els  sevillans Rodrigo Tomillo i David Gómez, i la jaenesa Lucia Marín.  Així mateix, com és habitual es potència les intervencions dels solistes de la mateixa formació: Enrique Palomares i Anabel García del Castillo –concertinos-; Javier Barbera i Raúl Junquera –trompetes; Mariano Garcia –violoncel-, Rubén Toribio –trombó-, Josep Furió i Luis Osca –percussionistes- i David Fons –viola-.

Ajuntament de València

Comparteix la notícia...

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

ÚLTIMA HORA | Sanitat confirma 2.136 nou casos de COVID-19

Per províncies, els nous positius són: 265 a Castelló, 640 a Alacant i 1.231 a la província de València i 1.580 persones ingresades