Mislata il·lumina la seua nit amb la disparada de huit castells de focs artificials simultanis

Nou palmeres blanques, disparades prèviament des de diferents punts de la ciutat, homenatgen a les nou víctimes de la Covid-19 a Mislata des de l’inici de la pandèmia

La ciutadania, davant la recomanació expressa d’assistir a les zones de les disparades, ha respectat la proposta de l’Ajuntament i ha gaudit de l’espectacle des dels seus balcons i terrasses

En paraules de l’alcalde, Carlos F. Bielsa: «Este acte simbòlic és un humil homenatge als qui treballen, dia a dia, per defensar i potenciar les nostres tradicions, però també a tota la ciutadania per l’esforç, la paciència i la unitat per a eixir com més prompte millor d’esta difícil situació que ens ha tocat viure. Un reconeixement també ple d’emoció als nou morts i als qui treballen des de primera línia perquè puguem sentir-nos segurs, véncer al virus i tirar avant».

El cel de Mislata s’ha il·luminat esta passada nit amb focs artificials per a commemorar les Festes Populars i Patronals de la ciutat que, de no ser per la crisi sanitària de la Covid-19, estarien celebrant-se durant estos dies. Este acte simbòlic, sota el nom de ‘Esclat de Festes a Mislata’, ha consistit en el tret simultani de huit castells de focs artificials des de diferents punts de la ciutat que els mislaters i mislateres han pogut gaudir des de les seues pròpies cases, apuntant-se al balcó o pujant a la terrassa dels seus edificis.

“La distribució dels punts de les disparades estava pensada perquè la gran majoria de la ciutadania poguera gaudir de l’espectacle sense necessitat d’eixir de la seua casa, i així ha sigut”, explica l’alcalde, Carlos F. Bielsa. De fet, l’Ajuntament havia recomanat expressament a tots els veïns i veïnes que així fora, prohibint l’accés i l’assistència de públic a les zones dels trets. Per a això, el consistori i Policia Local, amb la col·laboració de Protecció Civil, han activat durant la nit un dispositiu especial de seguretat amb l’objectiu d’evitar concentracions de gent i així complir amb les mesures de prevenció.

“Amb estos focs artificials per a celebrar el dia festiu municipal hem volgut donar-li llum a este final d’estiu tan atípic sense les nostres festes i, alhora, aportar una mica d’alegria a esta situació complicada que estem vivint a causa de la pandèmia”, afirma Bielsa.

L’Ajuntament, a més, ha volgut aprofitar este acte simbòlic per a retre un homenatge a les nou víctimes de la Covid-19 a Mislata des de l’inici de la pandèmia, disparant sengles palmeres blanques abans de l’espectacle. “Hui era un dia d’esperança i llum, però no volíem oblidar a aquells que ja no estan amb nosaltres. Eixes nou palmeres blanques han sigut el nostre homenatge a ells i elles. Hem de continuar sent conscients que el virus continua ací, i és la responsabilitat de tots i totes lluitar contra ell, perquè l’any vinent puguem ajuntar-nos de nou i celebrar les Festes de Mislata sense haver de lamentar cap absència més a causa de la pandèmia”, conclou Bielsa.

Ajuntament de Mislata 

Comparteix la notícia...

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

ÚLTIMA HORA |La Comunitat ha registrat este dimarts 7.955 nous casos de coronavirus

Actualment hi ha 3.989 persones ingressades i 98 defuncions. //// 19-01-2021 - 19:00 hores

23/01/2021 /// La Comunitat registra este dissabte 6.122 nous casos de coronavirus Més informació ací