Ofrena del Roser sense processó i entre mesures de seguretat a Almassora

  • La Nativitat acull la missa amb aforament reduït i cues amb distancia per a entregar les flors

L’església de la Nativitat ha acollit aquest migdia la missa i ofrena a la Mare de Déu del Roser, enguany en format reduït i entre mesures de seguretat per a evitar contagis per COVID-19. Per aquest motiu, Almassora ha renunciat a la tradicional processó des de l’església del Crist fins al temple de la Vila i ha optat per l’ofici religiós a càrrec de Juan Ángel Tapiador i el lliurament de les flors amb distància entre participants.

Així, Lluïsos Almassora, el Grup Scout Tramuntana, la Junta de Damas de Santa Quitèria y Virgen del Rosario, els xiquets i xiquetes que han pres la primera comunió enguany i una representació de la corporació municipal s’han acostat fins a la plataforma metàl·lica instal·lada sobre l’altar major per a depositar, en files de dues i amb distància de seguretat, els rams de flors al costat de la imatge de la patrona.

El rector ha agraït l’assistència a la missa en una jornada atípica i ha començat el seu ofici amb el prec d’ocupar un màxim de tres espais en cada banc i la necessitat d’utilitzar màscara durant tota la missa. Les reines de les festes de 2019, Nuria Alcalde Vedrí, i 2018, María Portalés Montañana, han accedit juntes fins a l’altar per a entregar les seues flors a la patrona, a qui també han honrat les corts d’honor d’anys anteriors.

L’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, ha fet el propi al costat de la regidora de Festes, Isladis Falcó, qui ha lamentat que la pandèmia “ens haja privat d’una cerimònia més multitudinària com la que acostumem a fer en els últims anys”. No obstant això, Falcó ha insistit que “l’ofrena de hui està carregada d’emoció i esperança per tornar a reprendre les nostres festes en 2021”.

Per part seua, el temple tornarà a repetir les mesures de seguretat d’aquest matí diumenge que ve amb motiu de la festa principal de la congregació de Lluïsos Almassora. L’església acollirà la missa a partir de les 12 hores i, igual que en la jornada de hui, els congregantes renunciaran a la processó pels carrers de la Vila per a evitar aglomeracions per raons sanitàries.

Ajuntament d´Almassora

Comparteix la notícia...

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

ÚLTIMA HORA | Sanitat confirma 2.136 nou casos de COVID-19

Per províncies, els nous positius són: 265 a Castelló, 640 a Alacant i 1.231 a la província de València i 1.580 persones ingresades