Oriola commemora el 779 Aniversari de la Reconquesta

  • Per segon any, les mesures de seguretat han estat present en el acte institucional

Amb un solemne acte de caràcter totalment institucional i amb la sortida de la Gloriosa Ensenya de l’Oriol, Oriola ha commemorat avui el 779 Aniversari de la Reconquesta.

A les deu del matí, els portaveus municipals, Rafael Almagro i José Aix, descendien la Ensenya pel balcó de l’Ajuntament a l’són de l’himne nacional, la qual era recollida per l’alcalde d’Oriola, Emilio Bascuñana, i la regidora de Festivitats, Mariola Rocamora, per portar-la fins a l’altar major de l’Església de les Santes Justa i Rufina. Allà esperava la corporació municipal, al costat de representants de la societat oriolana.

Uns minuts després es celebrava l’Eucaristia, oficiada pel bisbe de la Diòcesi Oriola-Alacant, Jesús Murgui, corrent la glossa a càrrec de l’Pare Franciscà D. Fernando Conca, que ha rememorat la llegenda de la Armengola i l’actualitat del seu llegat. Ha estat en el moment de la consagració quan l’alcalde d’Oriola ha inclinat la Gloriosa Ensenya de l’Oriol davant Déu ja que només ho fa davant d’Ell i davant del Rei.

Un cop finalitzada la missa, la Gloriosa Ensenya ha estat retornada a l’Ajuntament i abans de pujar-la s’ha entonat l’himne de la Comunitat Valenciana, a més d’escoltar novament el nacional.

L’acte ha tingut limitació d’aforament a causa de les circumstàncies provocades per la crisi sanitària. En aquest sentit l’alcalde d’Oriola ha assenyalat que “l’important avui és commemorar el Dia de la Reconquesta amb un acte bàsic i lamentar que hagi de ser en aquestes circumstàncies perquè el poble no pot gaudir de les Festes de Moros i Cristians. Ha passat el mateix que l’any passat, amb totes les restriccions que marquen les autoritats sanitàries, però hem volgut tenir aquesta representació, encara que fos sota mínims, de la societat oriolana. Des d’aquí vull donar-li una abraçada a tots els oriolans esperant que l’any que ve ho puguem celebrar en condicions normals “.

Bascuñana ha recordat que la tendència actual de l’COVID-19 aconsella ser prudents ja que es pot complicar. “Cal seguir sent responsables continuant amb aquesta actitud que estan tenint tots els oriolans, amb una incidència molt baixa, que volem que no es faci malbé. D’aquí, que ens hàgim vist obligats a fer un acte absolutament institucional, representant a Oriola, en una tradició de molts segles que és important que segueixi viva malgrat les circumstàncies “.

Comparteix la notícia...

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *