«Patas arriba» será el PI de Nadal 2020 dels alumnes del primer curs del Cicle de Grau Superior de FP d´Artista Faller

Este migdia els i les alumnes del Primer Curs del Cicle de Grau Superior de Formació Professional d’Artista Faller i Constructor d’Escenografies han presentant, dividits en quatre grups, les respectives propostes per al Pi de Nadal 2020: “Com una gàbia”, “Patas arriba”, “Pi Projecte” i “Que mai s’apague la flama”.

L’alumnat, els professors Vicent Almela (jubilat), Jordi Palanca, María Jesús Giménez, Manu Martín i Paco Pellicer i els representants gremials el Mestre Major José Ramón Espuig i Ramón Espinosa han escollit per mig del seu vot el projecte que duu per lema “Patas arriba”, sent autors Dani, Nerea G. i Claudia.

En la seua expplicació i relació, han exposat que estos seran sense dubte uns Nadals molt diferents amb un món totalment capgirat per la pandèmia de la COVID-19. Per eixe motiu el Pi es representa al revés sobre el globus terraqui afectat pel virus. En la seua construcció predominarà la vareta, amb formes inspirades en l’arquitectura contemporània.

Com que el nivell de les propostes ha estat molt alt, per decisió del Mestre Major Espuig i l’acord del professorat per primera vegada el Pi triat inclurà elements de les altres candidatures. A partir de demà, tots i totes els i les alumnes empendran la construcció d’este Pi de Nadal 2020, en tant que amb ell s’examinen de disseny, procés constructiu i organització de plantà.

Eixa és la principal premisa de la construcció de Pi: l’evaluació curricular dels i de les estudiants. A partir d’ahí, s’han obtingut en temps i forma ja els permisos per a plantar i cremar el Pi el divendres més próxim a la Nit de Nadal, el 18 de desembre, sent eixa la voluntat del Gremi. Si bé, sí aplegada la data els protocols sanitaris no ho permten, irremediablement la Festa del Pi de Nadal 2020 haurà de ser suspesa.

El Gremi Artesà d’Artistes Fallers de València va recuperar la Festa del Pi el 2013, quan no es celebrava des de primers dels 1970s. Amb esta ja són set edicions en l’etapa actual i en totes, l’alumnat de Primer Curs d’Artista Faller s’ha encarregat de la confecció de l’efímer Pi, que enguany conta amb la col·laboració de la Diputació de València i la Regidoria de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València.

Gremi d´Artistes Fallers

Comparteix la notícia...

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

ÚLTIMA HORA | Sanitat confirma 2.136 nou casos de COVID-19

Per províncies, els nous positius són: 265 a Castelló, 640 a Alacant i 1.231 a la província de València i 1.580 persones ingresades