Ribó: La pandèmia “ha volgut descosir els fils que ens unien com a poble”, però “fil a fil hem teixit la bandera dels nostres anhels”

  • L’alcalde posa en valor l’esforç col·lectiu i l’esperit de superació de la ciutadania valenciana en el vídeo institucional amb motiu del 9 d’Octubre

En el vídeo institucional amb motiu del 9 d’Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana, l’alcalde, Joan Ribó, ha posat en valor l’esforç col·lectiu i l’esperit de superació de la ciutadania valenciana per fer front a la crisi pel coronavirus. Acompanyat d’imatges del recent procés de restauració de la Reial Senyera que presidix la processó cívica, el primer edil ha manifestat que la pandèmia “ha volgut descosir els fils que ens unien com a poble”, però “fil a fil hem teixit la bandera on flamegen els nostres anhels”.

 

 

“Han sigut temps difícils, temps que han posat en risc tot el que havíem alçat, que ens han tornat fràgils, amb por i amb un futur incert”, ha expressat el màxim responsable de la ciutat. Ara bé, “som terra de temporals i, per molt que bufe el vent, per molt que ploga, som hereus de la constància, som fills i filles de la paciència”. Amb imatges de fons de les Falles, l’Albufera, el treball dels diversos sectors i agents econòmics, esdeveniments esportius i culturals o les activitats diàries dels veïns i veïnes en la seua feina i temps d’oci, Ribó ha destacat la capacitat de la ciutadania per “cuidar-nos” i “refer-nos, donant exemple”.

Junt amb el vídeo institucional, l’alcalde, en el ban pel 9 d’Octubre, ha animat a “retrobar-nos” i “compartir als carrers” l’eixida de la Senyera, la processó cívica i l’ofrena institucional a Jaume I, però “amb la màxima responsabilitat” i “sense oblidar que no ens podem permetre fer un pas arrere”. Per a Joan Ribó, esta celebració “és, en primer lloc, un homenatge a totes les persones que han sigut víctimes d’esta pandèmia i que han patit les seues conseqüències socials, econòmiques i emocionals, així com un reconeixement als que s’han deixat la pell per cuidar-nos i protegir-nos, professionals sanitaris, servicis públics, entitats socials, gràcies als quals hem pogut emprendre el camí de la recuperació”.

Reial Senyera i processó cívica

Demà dia 8, el Saló de Cristall de l’Ajuntament exposarà la Reial Senyera perquè puga ser visitada entre les 16 i les 21 hores —l’últim accés és a les 20.30 hores—. La jornada del dissabte 9 començarà amb la recepció de la corporació, autoritats i invitats —11.30 hores—, la lectura del decret d’Alcaldia i l’entrega de la Senyera a l’Arxiu Municipal —11.45 hores—, que donarà pas a la processió cívica amb la tradicional baixada de la bandera —12 hores—. En esta ocasió, la marxa canvia el seu itinerari per evitar aglomeracions i per les obres de la plaça de la Reina. Així, eixirà de la plaça de l’Ajuntament, seguirà pel carrer de les Barques, carrer del Pintor Sorolla i acabarà, com és costum, als jardins del Parterre, on hi ha parada per realitzar l’ofrena floral davant l’estàtua eqüestre del rei Jaume I. Després la comitiva es dirigirà pel lateral dels jardins de la Glorieta cap al carrer de Colón, per continuar pel carrer de Roger de Lloria i i finalitzar de nou en la plaça de l’Ajuntament.

ESPECIAL 9 D´OCTUBRE
Comparteix la notícia...

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

#10Anysdfef | Cumplim 10 anys i volem celebrar-ho amb tú