Sagunt presenta la programació trimestral cultural de la tardor

  • Es tracta d’una programació molt variada que oferirà diferents actuacions musicals, teatrals, exposicions i cinema per a totes les edats complint amb les mesures de seguretat i higiene necessàries

La delegació de Cultura de l’Ajuntament de Sagunt ha presentat este matí la programació trimestral de la tardor per als mesos d’octubre, novembre i desembre de 2020, la qual estarà marcada per una gran varietat d’activitats en les quals es compliran amb totes les mesures de seguretat i higiene necessàries. Els diferents espais d’ús cultural de la ciutat acolliran un total d’11 obres teatrals, 17 actuacions musicals, 9 exposicions i la projecció de 6 pel·lícules.

La regidora de Cultura, Asun Moll, ha declarat que, des del departament continuen treballant en la mateixa línia i, amb això, en l’agenda cultural. «Enguany, al principi, la programació estarà condicionada per la normativa d’aforament i adaptada a la nova normalitat, mantenint l’accés als centres i actes amb mascareta, gel hidroalcohòlic i control de temperatura», aclarix Moll, qui, a més, explica que part de la programació consta d’actes que s’haurien d’haver celebrat durant el primer trimestre de l’any en l’agenda cultural d’hivern, però que, donada la situació de la pandèmia, van haver de posposar-se, com és el cas del concert de Lidia Pujol.

Asun Moll ha expressat que «confiem que la nova normalitat ens deixe dur a terme totes les activitats programades i esperem que siga del gaudi de tota la ciutadania». D’altra banda, com a novetat, enguany no es repartiran els fullets amb el programa per a evitar que es manipule paper, per la qual cosa cada edifici comptarà amb un cartell en el qual apareixerà tota la informació sobre l’agenda cultural, així com un codi QR que permetrà a les i els usuaris descarregar-se tota la informació.

Teatre

Quant a les representacions teatrals seran un total d’11 obres, tant en castellà com en valencià, les que es podran gaudir els pròxims mesos tant al Port de Sagunt com a Sagunt. Així mateix, i com és habitual, també hi ha una forta aposta per les creacions d’artistes i grups locals com, per exemple, l’obra Los árboles mueren de pie, de Camí de Nora. Totes les obres són de gran valor i nivell, tal com assegura la regidora de Cultura, i també hi haurà companyies nacionals.

Els més xicotets també podran gaudir del teatre amb la XXVIII edició del Festival de Teatre Infantil, que se celebra en les vacances escolars de Nadal amb les obres La Negra, de Nautilus, i Teatro Paraíso de la companyia Kubib.

Música

En total seran 17 actuacions les que es podran gaudir este trimestre, algunes de les quals d’artistes valencians. També enguany hi haurà un concert de piano, com és el de Marta Estal, que s’emmarca en el cicle #PianodeBegonya. Destaca, entre d’altres, l’actuació musical de Pedro Guerra.

Un any més es podrà gaudir del cicle de música antiga MuSAS, que enguany celebra la seua sisena edició i que es basa a unir la música amb els espais de patrimoni del municipi, així com del Folkasagunt. A més, destaquen les audicions escolars Educamúsica per als més xicotets que se celebraran en horari escolar, i que enguany tenen com a protagonistes a Producciones Permotio, amb l’actuació ‘Petjamúsica’, i a Desconchertantes.

Les agrupacions de la Societat Musical Lira Saguntina i la Unió Musical Portenya també oferiran sis concerts en diferents espais, com són la Casa Municipal de Cultura del Port de Sagunt o l’Auditori Joaquín Rodrigo de Sagunt.

Cinema

Donat el bon acolliment dels cicles de cinema del Centre Cultural Mario Monreal, continuen els ‘Diumenges de cinema’ amb la projecció de 6 pel·lícules emmarcades en el cicle ‘Billy Wilder’. D’altra banda, el departament de Cultura col·labora amb el departament de Joventut amb el festival Novembre Negre.

Exposicions

Quant a les exposicions, són 9 les que s’han programat per al trimestre vinent, les quals es distribuïxen entre el Centre Cultural Mario Monreal, que actualment acull la mostra ‘El mar en mi vida’, i la Casa Municipal de Cultura, que ja acull l’exposició ‘El Puerto de Forges’. Els interessats també podran contemplar exposicions de pintura i fotografia.

Ajuntament de Sagunt

 
Comparteix la notícia...

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

ÚLTIMA HORA |La Comunitat ha registrat este dimarts 7.955 nous casos de coronavirus

Actualment hi ha 3.989 persones ingressades i 98 defuncions. //// 19-01-2021 - 19:00 hores

21/01/2021 /// La Comunitat registra este dijous 8453 nous casos i 98 defuncions Més informació ací