Sant Vicente del Raspeig suspen les Fogueres 2021

  • Les festes estaven previstes per al mes de juliol
  • Des del col·lectiu de Fogueres i Barraques, al costat de l’Ajuntament de Sant Vicent del Raspeig, s’ha decidit suspendre el mes de juliol la celebració de les Festes de Fogueres i Barracas d’aquest any 2021

L’actual situació sanitària que vivim des de fa més d’un any ha portat al consistori i a l’ens organitzador, encarregats dels preparatius de les celebracions, a optar per la via més segura per al municipi de Sant Vicent del Raspeig.

Dijous passat 29 d’abril, durant l’Assemblea de la Federació, a la qual van assistir els presidents i presidentes de les diferents Fogueres i Barracas del municipi, es va valorar la possibilitat de celebrar-les en una altra data posterior o ajornar-les directament al pròxim any 2022.

L’alcalde Jesús Villar explica que “encara que anem pel bon camí, les dosis diàries de vacunes no ens asseguren que al juliol hi haja un percentatge alt de vacunats i vacunades. Per tant, no podem arriscar-nos a celebrar les festes de Fogueres i Barracas en el nostre municipi”. L’alcalde ha explicat que “s’estudiaran altres dates i seran les i els foguerers i barraquers els qui, juntament amb l’Ajuntament i la Federació de Fogueres i Barracas, tinguen l’última paraula”.

Asun París, Regidor Delegada de Festes reconeix que “es tracta d’una decisió molt dura i difícil de prendre, per la qual cosa suposa la no celebració, per segon any consecutiu, de les nostres festes d’estiu, però també responsable”. No obstant això, Asun París assegura que “dins de les limitacions que la Conselleria de Sanitat i Salut Pública permeta, la intenció és reprendre alguns actes puntuals Som plenament conscients de la situació i de les mesures a prendre, i continuarem treballant per a reprendre la nostra activitat festera”.

Francisco J. Flores, president de la Federació de Fogueres i Barracas, ha indicat que “en funció de les circumstàncies i del transcurs de la situació sanitària en els pròxims mesos, es decidirà celebrar les festes en l’últim trimestre de 2021 o la cancel·lació definitiva d’aquestes. I dur-les a terme en la seua celebració ordinària al juliol de 2022”. Així mateix, Fran ha agraït “a les Bellees del Foc i a les seues Dames d’Honor el seu gran compromís i dedicació en aquests moments tan complicats, així com a foguerers i barraquers”.

Les Festes de Fogueres i Barracas són sinònim d’impuls al sector econòmic i productiu del municipi. Motiu pel qual tant des de l’ajuntament com des de l’entitat festera envien tot el seu afecte, ànim i salut a les persones que estan dins de la festa, així com als sectors més afectats per la suspensió d’aquestes.

Comparteix la notícia...

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

#10Anysdfef | Cumplim 10 anys i volem celebrar-ho amb tú