Saps quan tindràs la vacuna segons la teua edat?

  • Consulta el calendari de vacunació apróximada en els grups de cada edat per a estar vacunat

Fins al dia d´ahir més de 1.000.000 dosis s´habien administrat a la Comunitat Valenciana, 285.136 persones compten amb les dos dosis. I encara queda molt de camí per davant. Fins a setembre no estaran vacunades quasi tota la població. 

En tot l´Estat espanyol hi ha 1.693.674 persones vacunades amb les dos dosis, i més de cinc milions de persones ja han sigut vacunades des de que el passat 27 de desembre començarà la campanya de vacunació. 

El calendari de vacunació s’ha accelerat en les setmanes anteriors al nostre país degut a l’arribada de vacunes de AstraZeneca, que s’ha administrat a sectors com a professors, policia, menors de 55 anys i a persones d’entre 60 a 65 anys, però els dubtes de seguretat que està generant aquesta vacuna anglo-sueca, després de reconéixer el comité de seguretat de l’Agència Europea del Medicament (EMA) un “possible vincle” de AstraZeneca amb els casos inusuals de coagulació sanguínia reportats en algunes persones que van rebre aquesta vacuna, deixa en l’aire aquest ambiciós calendari davant possibles decisions de suspendre la vacunació amb AstraZeneca.

  • Per a la setmana del 3 de maig, s´espera que 5 milions de persones sigen vacunades amb les dos dosis. 
  • Per a la primera setmana de juny s´espera tindre 10 milions d´espanyols vacunades amb les dos dosis
  • En la setmana del 19 de juliol es preveu tindre 25 milions de persones vacunades amb les dos dosis 
  • I es preveu que per a finals d´agost el 70% de la població (33 milions de persones) estigen completament vacunades amb les dos dosis

Entre els mesos d’abril i juny s’espera que arriben 38 milions de vacunes de AstraZeneca, Moderna, Pfizer i Jansser, sent més de 87 milions de dosis.

  • Entre abril i juny: 38 milions de vacunes.
  • Entre juny i setembre: 48 milions de vacunes.
  • D’abril a setembre: 87 milions de vacunes.

Només de Janssen arribaran a Espanya 5,7 milions de vials de la vacuna monodosis abans de juny. Així, entre juny i setembre arribaran 48 milions de dosis de totes les vacunes.

En la Comunitat Valenciana durant la pròxima setmana administrarà més de 213.000 dosis de les vacunes Pfizer, Moderna i AstraZeneca, que aniran destinades per a persones naixcudes entre els anys 1942 i 1946 (106.750 dosis de Pfizer) i entre els anys 1956 i 1958 (70.000 dosis de AstraZeneca). Com ja vos hem informat este matí en el web.( La noticia completa aci

CALENDARI DE VACUNACIÓ 

A continuació podrás saber quant te toca vacunar-te segons el pla de vacunació del Govern d´Espanya.

MAJORS DE 80 ANYS

Els majors de 80 anys estaran vacunats avanç del 9 de maig. 3 milons de persones estarien vacunades. 

PERSONES DE 70 I 79 ANYS 

El grup de la població amb esta edat deuría d´estar vacunada avanç del 6 de juny. El Govern espanyol preten tindre a 10 milions d´espanyols inmunitzats

GRUP DE 66 I 69 

Les persones d´esta edat, podríen estar vacunades avanç del dia 20 de juny. Este grup de persones no poden ser vacunades per AstraZeneca (per ara), per tant tindran que esperar a les vacunes de Pfizer i Moderna. 

56 i 65 ANYS

Este grup deuria de completar la vacunació avanç del 20 de juny, però podria allargar-se uns dies més. Estes persones estarán vacunades per AstraZeneca.

GRUP DE 46 i 55

Este grup tenen com a màxim el 25 de juliol per a ser vacunades

FINS ELS 32 ANYS 

La població majors de 32 anys tindran que estar vacunades avanç del 31 d´agost. 

EN SETEMBRE, MENORS DE 31 ANYS 

La població jove, dels 18 al 31 anys s´espera que començé la vacunació a partir de setembre. 

MENORS D´EDAT 

Les vacunes no estan recomendades als menors d´edat, de moment. Hi haurà que esperar als resultats dels estudis actuals. 

Comparteix la notícia...

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

DESTACAT 18/06/2021| El 26 de juny ja no serà obligatòria la mascareta en exteriors