Si viatges este dimecres en metro i en autobusos serà debades

  • Els autobusos i els metros seran debades durant tota la jornada del dimecres

La Generalitat participa un any més en la Setmana Europea de la Mobilitat, que es va iniciar el passat dijous 16 de setembre i finalitza el dimecres 22, data en què se celebra el Dia Europeu Sense Cotxes. Per això, els passatgers que viatgen en el Tram de Castelló, Metrovalencia, EMT, MetroBus i Tram d’Alacant no hauran d’abonar el preu del transport, ja que serà gratuït durant la jornada del dia 22.

Un any més, la Generalitat s’ha sumat a esta campanya amb el lema general ‘Mou-t’amb Impacte Zero‘. Es tracta de convergir cap a l’impacte zero no sols pel medi ambient, que ja reclama una postura ferma per a evitar les catastròfiques conseqüències del canvi climàtic, sinó també per a la salut de la ciutadania.

La campanya d’ este any de la Comissió Europea se sintetitza en l’eslògan ‘Per la teua salut, mou-te de manera sostenible’, reflecteix que les autoritats europees volen posar el focus en la salut, perquè a més de l’exercici que suposa desplaçar-se de manera sostenible, en contaminar menys cuidem del planeta i indirectament a nosaltres mateixos.

«Es tracta de convergir cap a l’impacte zero no sols pel medi ambient, que ja reclama una postura ferma per a evitar les catastròfiques conseqüències del canvi climàtic, sinó també per a la nostra salut«, ha declarat el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España.

Perquè el trànsit siga més fluid en els desplaçaments amb estos transports públics, els passos de validació de les línies de les estacions estaran oberts. Les validadores quedaran fora de servei i les màquines de venda automàtica romandran actives per si els usuaris necessitaran els seus serveis per a posteriors trasllats i indicaran la gratuïtat del viatge d’esta jornada. Totes estes mesures s’aplicaran des del primer servei del dimecres 22 fins a finalització de les circulacions de metro, tramvia i autobús d´este dimecres.

La Generalitat ha anunciat que durant la Setmana Europea de la Mobilitat tindrà lloc la presentació de la versió preliminar del Pla de Mobilitat Metropolità (PMoMe) d’Alacant-Elx, així com el lliurament de Premis de la Setmana Europea de la Mobilitat en la Comunitat Valenciana i s’iniciaran les activitats educatives de la campanya ‘Hui Descansa el Cotxe’ que enguany s’organitzen amb el lema «Canta al Só de la Mobilitat Sostenible!» per a estudiants de centres públics i privats d’ensenyament primari en tota la Comunitat.

FGV farà lliurament dels premis de l’I Concurs de Dibuix “Mou-te i cuida el planeta amb Metrovalencia i TRAM d’Alacant”. El concurs es va llançar el mes de juny passat a la participació dels alumnes i alumnes de 2n i 3r cicle d’Educació Primària que han reflectit en els seus dibuixos referencies al metre o el tramvia i destacar com l’ús del transport públic evita les emissions de diòxid de carboni al medi ambient i afavoreix un món més sostenible.

FGV ha establit tres premis per a València i Alacant, respectivament, que consisteixen en una bicicleta per a cada guanyador o guanyadora i una bossa amb material promocional. Els guanyadors per part de Metrovalencia són per este ordre Sara Amiryan Peña, 3r de Primària; Sirine Nait-Atmane, 5è de Primària; i Oliver León Coll, 3r de Primària. Els tres premis del TRAM d’Alcant han correspost a Marc Muñoz López, 6è de Primària; Zoe Estévez Bangnoi, 6è de Primària; i Flor Llombard Aroca, 3° de Primària.

A través de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), la Generalitat estarà present en la Fira de la Mobilitat de la Plaça de l’Ajuntament de València (València Mobility Weekend – VMW 2021), organitzada pel consistori municipal. Al seu torn participarà en la Ciclovía Litoral d’Alacant, el diumenge 19 de setembre. En este espai oferirà informació de la nova Línia 10 així com dels serveis de metro i tramvia. Este dia també, FGV col·labora en la celebració de la Ciclovía Litoral a Alacant. Amb motiu d’esta activitat la Línia 5 del TRAM d’Alacant deixarà de prestar servei entre les 7 i les 14 hores, des de de les parades de Porta de la Mar i Sangueta.

STOP Accidents exposarà en l’estació de Bailèn de Metrovalencia l’exposició fotogràfica “Vianant no travesses la teua vida”, resultat del concurs nacional de fotografia del mateix nom. Es tracta d’imatges inèdites que reflecteixen situacions de risc o inadequades de vianants, passatgers i/o conductors, així com els perills als quals han d’enfrontar-se quant a mobiliari, senyalitzacions inadequades, barreres arquitectòniques, etc. dins de l’àmbit urbà i interurbà. Després de Bailèn la mateixa mostra s’instal·larà a l’octubre en l’estació de Mislata de Metrovalencia.

Comparteix la notícia...

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *