SUSPENSIÓ FALLES: Ribó: “Hem fet el possible i l’impossible, mai vam imaginar la magnitud de la pandèmia”

També se suspén la Gran Fira de València

Ja és oficial el que s’esperava: suspeses les Falles de València 2020. Després de les suspensions fa unes hores d’altres falles veïnes com les Burriana o Torrent així com la Magdalena de Castelló o les Fogueres d’Alacant, eren moltes les pressions per a formalitzar la suspensió de les falles en la capital del Túria. I així s’ha acordat aquest dimecres a la vesprada en una reunió del sector faller de la ciutat amb l’alcalde de València, Joan Ribó i el regidor de Festes, Carlos Galiana.

“Inicialment pensàvem que podríem continuar amb la programació perquè així ens ho transmetien les autoritats sanitàries. Mai pensem la magnitud a la qual arribaria la pandèmia[…] Hem fet el possible i impossible però aquesta és la millor opció. La salut ha sigut i continua sent el primer”, ha declarat l’alcalde després de la reunió en l’Hemicicle Municipal.

Ribó ha volgut incidir en què a aquesta decisió s’ha arribat de forma consensuada entre totes les parts i ha volgut llançar un missatge d’agraïment: “El món faller és l’associació més important que té la ciutat de València. Sempre hem estat treballant en coordinació, amb consens i germans. El 10 de març arribem a un acord ràpidament i hui també l’hem fet”.

L’alcalde ha recordat que quan van anunciar que les falles se celebrarien al juliol, aquesta decisió depenia de la situació sanitària: “Però en aquests moments les coses no estan com havíem previst, s’han complicat i estan havent-hi rebrots en altres països com Alemanya o la Xina”.

Ribó ha justificat així el retard de l’anunci. “Arribar a un acord costa temps, així és la democràcia. Preferim tardar més temps però acordar-ho amb el món faller”. Després de la suspensió, ha explicat que les falleres majors de València i la seua Cort d’Honor mantindran els seus càrrecs en les falles 2021.

L’alcalde recorda que encara que les xifres de l’expansió del virus en la Comunitat són baixes ara mateix, no tenen cap seguretat del que puga passar en unes setmanes: “No hem pogut passar de la fase 0 a la 1, no podem organitzar tot l’operatiu a costa de saber com evolucionaran les condicions encara que siga en el marc d’una nova normalitat”.

El regidor de Festes ha explicat, a més, que també se suspén la Gran Fira de Juliol.

De festa en festa

RODA DE PREMSA DE LA SUSPENSIÓ DE LES FALLES

Comparteix la notícia...

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

ÚLTIMA HORA | La Comunitat registra el numero més baix de contagis després de 2 mesos per damunt dels 1.000 contagis diaris

S´han notificat 660 nous casos i 44 defuncions