Turisme Comunitat Valenciana reorienta el pla de màrqueting 2020-2021 amb fires en línia, un estand de Fitur adaptat i ‘màrqueting de record’

  • La promoció en mercats internacionals «ara persegueix mantindre el vincle emocional i generar il·lusió en el futur»
  • L’oferta turística de la Comunitat participa aquesta setmana en l’edició virtual de la fira WTM de Londres i pròximament en la fira de congressos IBTM World

Turisme Comunitat Valenciana ha reorientat el pla de màrqueting 2020-2021 per a impulsar el «màrqueting de record» i el missatge de confiança i seguretat que atorguen els espais turístics de les tres províncies.

Segons ha avançat el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, «la promoció en els mercats internacionals de la Comunitat Valenciana continua, si bé, adaptant-se a les difícils circumstàncies que vivim«.

En aquesta línia, ha informat que el seu departament se centra ara en el reforç de l’estratègia en línia en xarxes socials de mercats internacionals per a donar a conéixer l’oferta turística. Segons ha detallat, «estem aplicant el que es coneix com a ‘màrqueting de record’, per a quan la situació permeta novament una difusió i venda més massiva de viatges«.

De la mateixa manera, ha assenyalat que «el departament de promoció de Turisme Comunitat Valenciana continua treballant per a impulsar actuacions i esdeveniments en línia que permeten mantindre el contacte amb operadors i mitjans turístics dels principals mercats estrangers».

Segons Colomer, «davant de la incertesa sobre si es podrà viatjar o no i en quines condicions, la promoció en mercats internacionals ara persegueix dos objectius: d’una banda, mantindre el vincle emocional, reviure sensacions i experiències i generar il·lusió en el futur als potencials viatgers; i, d’altra banda, mantindre el contacte professional amb operadors i agents per a estudiar acords adaptats a la situació actual«, ha apuntat.

Fitur 2021: 75 % d’aforament

Turisme Comunitat Valenciana participarà en l’edició de Fitur 2021, ajornada des de gener, entre els dies 19 i 23 de maig. La construcció de l’estand ja està adjudicada a l’empresa valenciana Escato i hi ha previstos tots els possibles canvis que, per la pandèmia, puguen afectar la fira.

De fet, el plec de condicions del contracte públic ja preveia l’obligació que l’empresa adjudicatària adaptara l’estand i els serveis que ha de prestar en aquest a la normativa sanitària i de seguretat que els organitzadors de la fira i les autoritats públiques puguen establir.

Cal assenyalar que la voluntat d’Ifema és poder celebrar, si les condicions i la normativa sanitària ho permeten, una edició presencial; de moment, descarten una edició virtual, encara que tot dependrà de l’evolució de la pandèmia.

Ifema ha informat el personal tècnic de Turisme Comunitat Valenciana d’una sèrie de normes que han de complir-se i que suposen, per exemple, la desaparició quasi total de material promocional físic i la substitució d’aquest per material distribuït per mitjà de codis QR o altres mitjans que garantisquen la mínima manipulació possible; o també la supressió d’activitats gastronòmiques o enològiques en els estands, com els ‘showcookings’ o els tastos de vins o d’olis.

La normativa publicada per Ifema a l’octubre per a Fitur 2021 obliga expositors, visitants i proveïdors i estableix, com a obligatòries, una sèrie de condicions com mantindre com a màxim un aforament del 75 %, la presa de temperatura en el control d’entrada, l’ús de mascareta dins d’IFEMA i la separació mínima d’1,5 metres.

A més, també s’exigirà als expositors mampares protectores en tots els llocs d’atenció al públic, així com no distribuir material imprés ni butaques preassignades en els esdeveniments d’oci.

Edició virtual WTM de Londres

L’oferta turística de la Comunitat Valenciana està present aquesta setmana en el certamen virtual World Travel Market. La fira de Londres va cancel·lar la seua edició presencial i en va convocar una virtual del 9 a l’11 de novembre. La Comunitat Valenciana participa en aquesta edició virtual juntament amb les sis marques turístiques i preveu mantindre 30 cites amb diversos operadors turístics.

En el marc d’aquesta fira, hi ha prevista una reunió del secretari autonòmic de Turisme amb el màxim representant d’ABTA, l’associació britànica d’agències de viatge, Mark Tanzer; i amb el CEO de la majorista de viatges Ramblers, una de les més importants dins del producte de senderisme.

L’esdeveniment es durà a terme en horari de 7 a 22 hores per a permetre l’accés des de les diferents zones del món a tots els i les participants. Nombroses sessions de conferències en viu i diferents fòrums abordaran alguns dels problemes a què s’enfronta el turisme. A més, es complementa amb sis sessions ràpides de ‘networking’ i reunions virtuals individuals.

La fira es completa amb el programa ‘London Travel Week’, una sèrie de conferències que comprenen ‘El futur del màrqueting turístic’, amb la participació de persones expertes en aquest camp, i el ‘Travel Forward Virtual’, una sèrie de conferències dedicades a les noves tecnologies aplicades al turisme.

A més, aquest dilluns 9 de novembre, tindrà lloc una cimera de ministres de l’OMT (Organització Mundial del Turisme), el WTTC (Consell Mundial de Viatges i Turisme) i representants de la fira WTM, que permetrà que ministres, líders, empresaris i experts compartisquen les seues experiències i plans per a la recuperació en un món postpandèmic.

Altres fires i accions internacionals

Així mateix, Turisme Comunitat Valenciana participarà en la IBTM World. La fira de reunions i congressos, una de les cites més importants del mercat MICE mundial, se celebrarà també virtualment del 7 al 9 de desembre. Turisme hi participarà juntament amb els diversos ‘convention bureaux’ de la Comunitat.

Finalment, Turisme està organitzant per a aquests mesos un seminari web per al mercat britànic amb la col·laboració de Turespaña, entre altres accions.

GVA, Turisme

Comparteix la notícia...

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

ÚLTIMA HORA | Sanitat confirma 2.136 nou casos de COVID-19

Per províncies, els nous positius són: 265 a Castelló, 640 a Alacant i 1.231 a la província de València i 1.580 persones ingresades