Turisme destina 40.000 euros a la promoció de les Fogueres com a festa de rellevant interès turístic

  • El secretari autonòmic de Turisme ha signat a Alacant l’acord entre Turisme i l´Assossiació de Fogueres Especials d´Alacant
  • Colomer ha avançat que per a l’any 2021 es mantindrà aquest conveni i advoca per gaudir de les festes de «una altra manera per a mantenir viva la nostra identitat»

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha signat aquest dijous en l’oficina Tourist Info d’Alacant el conveni de col·laboració entre Turisme Comunitat Valenciana i l’Associació de Fogueres Especials d’Alacant per a promocionar les Fogueres com a festa de rellevant interès turístic.

Un acte que ha comptat amb la presència del president de l’Associació de Fogueres Especials d’Alacant, Josep Amand Tomàs, i el director general de Turisme, Herick Campos.

Mitjançant l’acord de col·laboració, Turisme contribuirà fins a la quantitat màxima de 40.000 euros per a les actuacions de màrqueting col·laboratiu dirigides a la promoció de les Fogueres d’Alacant durant 2020. La mateixa quantitat que des de Turisme es destina a les Falles de secció especial de València i a les Gaiates de Castelló.

Per a Francesc Colomer, aquest conveni «promou els valors de la festa en un any que té un valor afegit, i al qual hem d’adaptar-nos». «No hem de baixar la guàrdia i, és el nostre deure defensar el millor de la nostra identitat», ha subratllat Colomer.

Així mateix, el titular de Turisme ha avançat que per a 2021 es mantindrà aquest conveni amb les Fogueres Especials d’Alacant, «per a no deixar de contar al món el nostre relat en qualsevol circumstància» i que «podem continuar gaudint de les festes d’una altra manera, però sempre sota la responsabilitat individual i col·lectiva».

Colomer ha advocat per «entendre la situació i saber conviure col·lectivament amb la malaltia»; al seu judici «és important mantenir viva l’essència del nostre i l’esperança de construir una narrativa optimista del futur».

A més, ha recordat que els espais turístics professionals i reglats de la Comunitat Valenciana han fet un esforç a aplicar protocols de seguretat estrictes i amb garanties per als usuaris.

Per part seua, el president de l’Associació de Fogueres Especials d’Alacant, Josep Amand Tomàs, ha agraït la presència de Francesc Colomer i ha ressaltat que «en 2020 no hem tingut Fogueres però volem tenir en 2021, no sabem com seran però tenim molt clar que serà».

20 anys de la fundació

L’Associació de Fogueres Especials compleix 20 anys de la seua fundació i organitzarà un acte i una exposició com a homenatge a la professió d’artistes de ‘fogueres’.

Els Fogueres de Sant Joan és un dels esdeveniments festius de major rellevància i reconeixement dels quals se celebren en la Comunitat Valenciana, i l’esdeveniment turístic de major repercussió de la ciutat d’Alacant.

GVA Turisme

Comparteix la notícia...

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

ÚLTIMA HORA | Sanitat confirma 2.136 nou casos de COVID-19

Per províncies, els nous positius són: 265 a Castelló, 640 a Alacant i 1.231 a la província de València i 1.580 persones ingresades