València celebra demà la «I World Paella Cup»

  • La representant espanyola, Chabe Soler, es mesura contra el representant del Japó, Kawaguchi Yuki

El diumenge 20 de setembre se celebra la primera World Paella Cup, organitzada amb motiu del Dia Mundial de la Paella que se celebra aqueixa mateixa jornada. La competició enfrontarà, gastronòmicament, a xefs de tot el món en la tècnica del cuinat de paella. Chabe Soler, del Restaurant La Ferrera, és la representant d’Espanya en este mundial.

El regidor de Turisme i president de Visit València ha destacat que “el World Paella Day és un dia per a festejar que la gastronomia valenciana és cada vegada més internacional”. “En esta tercera edició, hem volgut “jugar a casa” i buscar la millor paella del món en una competició internacional en la qual participen huit països, i a través de la que aconseguim que la cultura de la paella siga compartida durant el 20 de setembre a tot el món” ha afirmat. “La paella és la nostra gran icona gastronòmica, un reclam perquè residents i estrangers se senten entorn d’una taula i gaudisquen de la nostra cultura i la nostra manera de fer” ha conclòs el regidor.

Després del sorteig dels quarts de final, la competició, que començarà a les 10.15, es desenvoluparà de la següent manera: el primer partit enfrontarà a la Xina (Robin Chen – Restaurante “DUO” de l’hotel Gran Meliá Xi’an) contra Austràlia (Leno Lattarulo – Restaurant Simply Spanish); a les 10.40 el Japó (Kawaguchi Yuki – Restaurant Paella Mania) contra Espanya (Chabe Soler – Restaurant La Ferrera); a les 11.10 França (Nathalie Bertheu – Restaurant La paella ibèrica) contra els Estats Units (Natalie Curie – Restaurante El Coraloense) i a les 11.35 Itàlia (Mateus Coelho – Restaurante Albufera) contra Romania (Anne Marie – Restaurante La finca by Allioli). Les dos semifinals seran a les 12.15 h i 12.45 h, mentre que la final començarà a les 13.30 h.

Tots els partits es retransmetran des de l’estadi de futbol del València CF, Mestalla, i es retransmetran a través dels canals oficials del World Paella Day (Facebook i Instagram). El venedor de cada fase del torneig es definirà tant per la valoració d’un jurat especialitzat com per la votació popular a través de RRSS.

El jurat està format per xefs i mestres arrossers, així com especialistes en la tècnica i la cultura de l’arròs, professionals reconeguts en l’àmbit de la gastronomia. Tots ells participaran, a més, en parelles com a comentaristes dels enfrontaments, oferint el seu punt de vista sobre la tècnica, els productes i els resultats de cadascun dels contrincants.

Concretament, el jurat l’integren: Alejandro del Toro i Noelia Pascual; Toni Montoliu i Jesús Melero; Rafa Vidal i Emili Piera: autor del Llibre Daurat, Alfonso Mira i JC Galbis; Cuchita Lluch i Héctor Molina; Santos Ruiz i Javier Montoro i Rafa Margós al costat de Paco Alonso.

El guanyador del torneig del primer Mundial de Paella rebrà un trofeu molt valencià, ja que la copa de la World Paella Cup és un ninot de falla realitzada per l’artista faller.

La competició del pròxim diumenge 20 de setembre podrà seguir-se en directe des de les 10.15 fins a les 14.00 en els perfils oficials de World Paella Day.

Ajuntament de València

Comparteix la notícia...

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *