València consolida la inversió en il·luminació i ornamentació nadalenques per contribuir a la dinamització social i econòmica de barris i pobles

  • Notario: “No serà un Nadal corrent per la pandèmia però esperem que els llums de Nadal contribuïsquen amb un cert efecte balsàmic a normalitzar la situació”

L’Ajuntament, a través de la Regidoria de Gestió de Recursos, consolidarà enguany l’increment pressupostari de l’any passat per a la instal·lació d’il·luminació i ornamentació nadalenques. Així ho ha anunciat la regidora Luisa Notario, qui ha confiat que estos elements “contribuïsquen amb un cert efecte balsàmic a normalitzar un Nadal que no serà com els d’altres anys per la pandèmia i que ajuden també a la dinamització social i econòmica dels barris i pobles de València”.

La regidora ha explicat que la descentralització tornarà a ser protagonista en la distribució i instal·lació de tots eixos elements decoratius. “L’objectiu és que tots els veïns i veïnes de València gaudisquen de la il·luminació nadalenca i no solament aquells i aquelles que viuen al centre de la ciutat, perquè, a més, esta il·luminació ajudarà a dinamitzar el xicotet comerç, una qüestió fonamental en este moment”, ha afirmat. A més, ha posat en valor els criteris de sostenibilitat i d’implantació de noves tecnologies de menor consum energètic i alhora “d’un alt valor estètic”.

Per la seua part, el regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana, ha destacat que “un any més el Nadal s’encendrà a València en molts i diversos punts de la ciutat gràcies a que la decoració i la il·luminació la distribuïm cada volta més per tota la ciutat”. A més, ha fet una crida a la ciutadania a visitar i disfrutar de tots els enclavaments pels barris i pobles de València quan estiguen en marxa. “A més, no hem d’oblidar que invertir en llums decoratives és també dinamitzar el xicotet comerç de proximitat de la ciutat”, ha ressaltat.

Enguany València tornarà a disposar d’una dotzena d’arbres de Nadal, un de 20 metres d’alçària a la plaça de l’Ajuntament i altres 11 que faran sis metres d’alt i que es col·locaran en diversos barris de València (places de Campanar, Sant Valer —a Russafa—, Patraix, Benimaclet, el Cabanyal, Sant Marcel·lí, els Orriols, Doctor Collado —al Mercat—, Abastos, Benicalap i Malilla). La decoració permetrà apreciar estos elements com a arbres de Nadal fins i tot quan la il·luminació no estiga connectada. Complementàriament, hi haurà il·luminació en la façana de l’Ajuntament i en el betlem de la plaça de la Reina, on una estrela i huit projectors reforçaran l’escena. D’altra banda, hi haurà ornamentació diversa i més il·luminació en altres punts de la ciutat, com ara els carrers de la Pau i de Sant Vicent (entre la Reina i Maria Cristina), cartells lluminosos amb el rètol ‘Bon Nadal’ a Benifaraig, Poble Nou, Borbotó, Massarrojos, Cases de Bàrcena, La Torre, El Palmar, Perellonet, Pinedo, el Saler, Mauella, Forn d’Alcedo i a la carretera Font d’En Corts, així com quatre cortines de llums led a Carpesa, Castellar-l’Oliveral, la Punta i Benimàmet-Beniferri. Tot, amb un pressupost total de licitació de 121.000 euros, IVA inclòs, més d’un 20 % més que el destinat a estes qüestions en Nadal de 2018.

Ajuntament de València

Comparteix la notícia...

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

ÚLTIMA HORA | Sanitat confirma 2.136 nou casos de COVID-19

Per províncies, els nous positius són: 265 a Castelló, 640 a Alacant i 1.231 a la província de València i 1.580 persones ingresades