- Alaquàs inicia un procés participatiu per tal que altres entitats se sumen a aquesta iniciativa
Representats de la Clavaria de l’Olivar 1981 s’han reunit amb l’Alcalde d’Alaquàs, Toni Saura i el Regidor de Cultura, Fran Evangelista, per tal de proposar que Enric Juan Redal siga anomenat Fill Adoptiu del municipi.
El grup de festers, impulsors de Quaderns d’Investigació d’Alaquàs i format per Manuel Guasp García, Querubín Martínez García, Manuel Marco Peiró, Tomás Martínez Palop, Jesús Palop Guillem i Josep Maria Soriano Besó, van presentar de forma oficial una petició en l’Ajuntament en el qual es destaca “el compromís i l’estima d’Enric Juan amb el nostre poble, la seua dedicació a la investigació històrica local, a la cultura i a l’educació al llarg de més de 40 anys, el seu altruisme i la seua qualitat professional i humana”.
En la reunió es va acordar iniciar un procés participatiu per tal que altres persones, entitats i organismes se sumen a aquesta iniciativa d’homenatge a Enric Juan.
Enric Juan Redal va nàixer a Alzira i va arribar a Alaquàs als anys 70 com a professor d’Història de l’institut de secundària, conegut actualment com IES Faustí Barberà. En aquella època, la Clavaria de la Mare de Déu de l’Olivar 1981 va iniciar amb ell la publicació Quaderns d’Investigació d’Alaquàs, publicació que el passat 28 d’abril rebia la Medalla d’Or de la Ciutat reconeixent més quatre dècades de treball d’investigació sobre la població i sobre les persones que han viscut a Alaquàs al llarg de la història. Enric Juan és també el cronista oficial del municipi i ha participat en la fundació de diferents moviments i organitzacions comarcals a l’Horta Sud com l’Institut d’Estudis Comarcals, afavorint l’aparició de moltes persones investigadores a la comarca de l’Horta Sud i l’estima per la història local i comarcal. Ha sigut també director de l’antic Centre d’Estudis de Professorat de Torrent.