- Esther Labaig ha participat, juntament amb el director gerent de la Cambra de Comerç de Castelló, en l’obertura de la jornada ‘El futur del turisme: com la intel·ligència artificial genera oportunitats’
- Recorda que “estem treballant en la posada en marxa del nostre sistema d’intel·ligència turística, una eina que ens ajudarà a anticipar-nos i adaptar l’oferta turística a les tendències del mercat”
La directora general de Turisme, Esther Labaig, ha participat, juntament amb el director gerent de la Cambra de Comerç de Castelló, Javier Valls, en l’obertura de la jornada ‘El futur del turisme: com la intel·ligència artificial genera oportunitats’.
L’objectiu de la jornada, organitzada per la Cambra de Comerç de Castelló juntament amb Turisme Comunitat Valenciana, és preparar les empreses turístiques per a acceptar la disrupció que suposen les tecnologies emergents; i per a comprendre i avaluar la necessària requalificació que plantejarà el desajust de competències provocat per la revolució de la intel·ligència artificial (IA) i actuar-hi.
La directora general ha explicat que la IA té “gran impacte en la gestió de la informació i el coneixement, i també en l’àmbit turístic”, i per això ha recordat que fa una setmana vam organitzar, a través de l’Invat·tur a Castelló, “una jornada sobre intel·ligència artificial, dades i màrqueting turístic”.
Durant l’obertura de la jornada, Labaig ha insistit que la IA ben aplicada “ens ha d’ajudar a reforçar les tasques de gestió de la informació i la generació de coneixement que realitzem a través de les destinacions i les empreses del sector turístic”.
Per a la directora general de Turisme, “la intel·ligència artificial ens ha de servir com a suport i reforç a les habilitats de les quals ja disposem com a professionals, perquè ben aplicada pot ser de gran ajuda per al sector turístic”. En este sentit, ha explicat que “els bots i els assistents virtuals ja presten atenció al client les 24 hores del dia, i un exemple del seu ús en destinació el podem veure a Santa Pola o Vinaròs”.
Esther Labaig també ha remarcat que la IA “pot contribuir a personalitzar i adequar l’oferta als gustos i les preferències del visitant, analitzant el seu historial de cerca i amb eines d’escolta activa en xarxes”.
Quant a l’anàlisi de dades, ha recordat que des de Turisme “estem treballant en la posada en marxa del nostre sistema d’intel·ligència turística, una eina que ens ajudarà a anticipar-nos i adaptar l’oferta turística a les tendències del mercat”, i hi ha afegit que “estem convençuts que servirà perquè la resta de destinacions i empreses puguen analitzar de manera més precisa la situació dels mercats adaptant les seues estratègies”.