• L´espai meteorològic de la televisió pública oferirà 25 minuts d´informació més enllà de la previsió, amb una visió didàctica i pedagògica 

La demanda d’informació pel canvi climàtic i la preocupació pel planeta són una realitat. L’interés que desperta la meteorologia hui dia és indubtable, la fidelitat dels valencians està en les xifres d’audiència. Les altes temperatures i la sequera de l’estiu ens han fet mirar molt més les previsions cada jornada. Per això, per a donar resposta a la petició de les espectadores i espectadores d’À Punt, el dilluns 19 de setembre l’espai À Punt Oratge estrena format en acabar l’À Punt NTC migdia. L’Oratge amplia la durada a 25 minuts de dilluns a divendres, i anirà en l’horari habitual de les 15:05 h. Presentat i dirigit per Victòria Rosselló, cap de meteorologia d’À Punt, incorpora interessants novetats.



“En la nova temporada L’Oratge allarga la durada fins a 25 minuts, amb continguts més variats, incorporant seccions dedicades als observadors meteorològics, al camp, a la mar, i a tots els aspectes relacionats amb la meteorologia valenciana. El nou espai també tractarà temes d’astronomia i els nostres espais naturals des d’una perspectiva meteorològica, i es farà ressò de les qüestions relacionades amb el canvi climàtic i amb l’Agenda 2030, que tracta el creixement sostenible de la nostra societat i les mesures d’adaptació i mitigació a la nova realitat climàtica que s’imposa”, explica Rosselló.

Nous formats i recursos audiovisuals

Per tant, serà un espai que anirà molt més enllà de la previsió meteorològica, amb una visió didàctica i pedagògica. À Punt Oratge inclourà seccions fixes: “Efemèrides”, “Observadors de la xarxa d’Avamet”, “El camp”, “La mar”, “Arbres monumentals”, “Escapada de cap de setmana”, “Agenda 2030” i “Ecosistemes”. L’equip de meteoròlegs d’À Punt eixiran cada dia del plató dels informatius per a oferir reportatges, entrevistes i connexions en directe. L’espai inclourà també cada dia un recull de les millors imatges dels fenòmens meteorològics de les nostres comarques i també d’arreu del món.