• Per a l’alcalde, la terminal és “una gran porta d’entrada a la ciutat” que permet posar en valor la festa grossa

Bona part del patrimoni del Corpus Christi està exposat a l’Estació del Nord fins el mes d’agost, mentre es rehabilita la Casa de les Roques. La terminal acull una mostra sobre l’origen i la importància de la festa grossa a València que veuen cada dia les 30.000 persones que freqüenten l’espai. L’alcalde, Joan Ribó, acompanyat del regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana, i representants d’Adif, s’ha acostat este matí a “la gran porta d’entrada a la ciutat, que permet posar en valor “una de les nostres grans celebracions”.

L’alcalde ha explicat el doble objectiu d’esta iniciativa: que cap figura patisca danys durant les obres de la Casa de les Roques alhora que es visibilitza la festa grossa. En concret, s’han mogut a l’Estació del Nord les carrosses de la Mare de Déu dels Desemparats, la Santíssima Trinitat, la Fe i el Sant Calze; les imatges de Sant Cristòfol i la barca de Sant Nicolau, i huit figures més, entre gegants, nanos i cavallets.

Totes estes peces formen part de l’exposicióLes Roques de València a l’Estació del Nord”, fruit de la col·laboració entre l’Ajuntament i Adif en el marc del programa Estació Oberta. Joan Ribó ha destacat “la visibilitat que dona a una de les festes grans de la nostra ciutat” i “la magnífica oportunitat que suposa per dignificar i difondre al màxim el gran patrimoni cultural festiu que gaudim a València”.

D’altra banda, el regidor Galiana ha qualificat la mostra com “un reclam per descobrir o redescobrir la festa grossa de la ciutat aprofitant que es renoven les instal·lacions que habitualment acullen estos elements tan importants del patrimoni del Corpus”.

Des d’Adif s’ha destacar el programa Estació Oberta, amb què es posen a disposició d’organitzacions sense ànim de lucre i institucions públiques, de manera gratuïta, espais en les estacions per exposicions, concerts, campanyes de difusió i sensibilització i altres activitats.