Les festes més estimades d’Alacant enceten el seu compte arrere i À Punt també calfa motors per a les Fogueres 2022 amb la primera edició dels Premis À Punt, els Premis La Colla a les fogueres infantils i amb els seus respectius premis del públic.

L’SAMC convoca la primera edició dels Premis À Punt a les Fogueres, que tenen com a objecte guardonar, amb motiu de la celebració de les Fogueres de l’any 2022, la foguera (escena o ninot) que presente una millor crítica audiovisual. El jurat valorarà els projectes de les fogueres presentades d’acord amb els criteris següents: escenes que facen referència a qualsevol dels continguts dels mitjans d’À Punt (ràdio, televisió, web, xarxes socials, presentadors, presentadores, programes); escenes que facen referència a continguts audiovisuals; originalitat de l’escena representada i la qualitat dels materials i acabats.

Es concediran tres premis, que inclouen un primer de 2.000 euros, un segon 1.000 euros i un tercer guardó de 500 euros, respectivament. Tots rebran el corresponent estendard amb menció de la concessió del premi a la foguera corresponent a més de la participació en un reportatge en algun dels programes d’entreteniment o informatius d’À Punt Mèdia.

El termini per a formalitzar les sol·licituds de participació en el concurs s’iniciarà l’endemà de la publicació d’aquestes bases en el web d’À Punt i conclourà a les 14:00 hores del 13 de juny de 2022.

Aquestes bases també es publicaran, a efectes merament informatius, en els llocs web de l’Ajuntament d’Alacant i de la Federació de les Fogueres de Sant Joan. No obstant això, les sol·licituds de participació hauran de formalitzar-se, en tot cas, en els termes descrits anteriorment, a través del web d’À Punt (https://www.apuntmedia.es/fogueres/premis/).

Primera edició dels Premis La Colla a les Fogueres

L’SAMC convoca la primera edició dels Premis La Colla a les Fogueres, que tenen com a objecte guardonar, amb motiu de la celebració de les Fogueres de l’any 2022, la foguera infantil que millor promoga els drets i valors de la infantesa incorporats en la Carta de valors d’À Punt Mèdia.

El jurat valorarà els projectes de fogueres infantils presentades d’acord amb els següents criteris: escenes que facen referència a qualsevol dels continguts i/o presentadors i presentadores de la ràdio i/o televisió d’À Punt; promoció dels valors i drets de la infantesa recollits en la Carta de valors; originalitat de l’escena representada i la qualitat dels materials i acabats.

Es donen tres premis que inclouen un Premi dinerari per un import de 2.000 euros, un segon premi de 1.000 i un tercer guardó amb un import de 500 euros. Tots rebran el corresponent estendard amb menció de la concessió del primer premi a la foguera infantil corresponent a més de la participació en un reportatge en algun dels programes d’entreteniment o informatius d’À Punt Mèdia.

El termini per a formalitzar les sol·licituds de participació en el concurs s’iniciarà l’endemà de la publicació d’aquestes bases en el web d’À Punt i conclourà a les 14:00 hores del 13 de juny de 2022. El veredicte del jurat es farà públic el dia 20 de juny de vesprada, durant l’emissió del programa en directe de la televisió d’À Punt, en l’acte oficial d’anunci organitzat per la Federació de les Fogueres de Sant Joan. El llistat de guanyadores es publicarà en el web d’À Punt i en el web de la Federació de les Fogueres de Sant Joan.

El públic també vota pels Premis a les Fogueres

Les fogueres finalistes als Premis À Punt i Premis La Colla d’À Punt també tindran l’opció de guanyar el premi del públic. El dia 21 de juny es publicarà en el web d’À Punt una enquesta on cada usuari del web podrà votar entre les fogueres que hi participen en els premis La Colla d’À Punt. Aquest procés de votació estarà obert del 21 a les 10:00 hores al 23 de juny a les 10:00 hores. Els usuaris podran veure les fogueres participants a través d’una galeria d’imatges que trobaran amb l’enquesta. I a partir del 22 a les 10:00 hores fins al 24 a les 10:00 serà el torn per a votar a les fogueres finalistes als Premis À Punt, seguint el mateix procediment que el premi del públic de La Colla d’À Punt.

El resultat de les votacions es farà públic el dia 23 i el 24 de juny respectivament a les 11:00 hores en el web i xarxes socials d’À Punt i La Colla d’À Punt. À Punt es posarà en contacte amb la comissió guanyadora.