• «Llegir en Verd» sera la falla infantil de Ceballos & Sanabria i Marina Puche i la falla gran «Pelea de palomas» de Pere Baenas i Escif

Esta vesprada s´han presentat els projectes de les falles municipals de València al Saló de Cristall de l´Ajuntament del Cap i Casal.

La falla infantil serà obra de Ceballos & Sanabria amb disseny de Marina Puche i portarà com a lema «Llegir en Verd» amb un pressupost de 33.231 euros. La sostenibilitat i la Capitalitat Verda Europea formen el tronc argumental de la falla infantil. «Vam veure que es demanava una falla diferent i en les bases es venia a dir, per a entendre’ns, que no es podia utilitzar suro. Això obri la porta a desenvolupar un projecte d’una forma diferent. Que és el que farem»

La falla gran serà de Pere Baenas i Escif i portarà com a lema «Pelea de palomas» amb un pressupost de 239.000 euros. Serà una falla sostenible, realitzada amb fusta i suro ecològic, que pretén convertir-se en una icona.

En ella, dos coloms blancs (que simbolitzen la pau) es barallen (simbolitzant la guerra) per una branca d’olivera, símbol de la pau. Els artistes pretenen que siga una falla plena d’esperança, un anomenat a la PAU, tan necessari en els temps convulsos que vivim en estos moments.

Santiago Ballester ha volgut destacar que es tracta de la falla municipal infantil que fa tretze per als artistes Ceballos i Sanabria que enguany, a més, tenen com a valor afegit a l’artista Marina Puche. “Sens dubte un trident de garanties per a la falla municipal infantil que farà, com ens tenen acostumats, les delícies de majors i xicotets amb les falles tan didàctiques a les quals ens tenen acostumats Jose i Paco i que enguany multipliquen forces amb la imaginació i l’estil propi de Marina” ha afirmat Ballester.

Quant a la falla gran, Ballester ha destacat el retorn en la plaça de l’Ajuntament d’un dels artistes actuals més llorejats com és Pere Baenas, esta vegada de la mà de Escif que ja va deixar empremta amb la seua icònica Meditadora. Ballester ha recordat la trajectòria internacional de l’artista urbà “Països com Rússia, els Estats Units, el Senegal…han gaudit de treballs seus, i ara ens toca a nosaltres, la parada és València i és al costat de Pere Baenas, amb esta falla que sens dubte porta un missatge molt potent i que segur que no deixarà indiferent a ningú”.

Els projectes de les falles municipals es podran vore de prop en l´exposició de projectes de les falles d´especial que tindrà lloc este cap de setmana a l´esplanada de Nuevo Centro amb «Una Festa per a tots».

FALLA INFANTIL MUNICIPAL 2024
ARTISTA: Ceballos & Sanabria i Marina Puche
LEMA: Llegir en verd

FALLA MUNICIPAL 2024
ARTISTA: Pere Baenas i Escif
LEMA: Pelea de palomas