• Repartiment gratuït d´orxata, gastronomia, música i activitats esportives durant el cap de setmana 

L’oci estiuenc valencià tindrà una última cita amb les Festes de La Patacona, tres jornades organitzades per l’Ajuntament d’Alboraia en col·laboració amb diferents associacions i clubs locals que animaran els dies i les nits d’aquest nucli urbà costaner. La programació completa, que comprén del 23 al 25 de setembre, tindrà lloc sempre en la zona de l’Edifici Singular.

El divendres, 23 de setembre, l’oferta començarà amb l’activitat ‘Quinto y tapa’ organitzat per la falla Platja Patacona – Camí de Vera a partir de les 20.00 hores, al que seguirà el tancament del I Festival Internacional Guitarras Esteve Villa d’Alboraia amb un concert a càrrec del duo de cello i guitarra ‘Mediterranean Guitar’ a les 23.00 hores.

El Dia de l’Orxata prendrà el protagonisme del dissabte, 24 de setembre. Després de celebrar amb un èxit sense precedents la iniciativa durant les Festes Patronals en el nucli tradicional i en les Festes de la Verge del Carme de Port Saplaya, el bressol de l’orxata tornarà a repartir al costat del Gremi d’Orxaters Artesans i Fartons Polo una gran quantitat dels productes estrela de la localitat a qualsevol persona que s’acoste a partir de les 11.00 hores. Paral·lelament, s’habilitarà una taula informativa sobre els primers Pressupostos Participatius, que començaran el 27 de setembre.

Inflables infantils a les 12.00, una paella per a menjar a càrrec de la falla Platja Patacona – Camí de Vera entorn de les 14.30 hores i, ja a la vesprada, un ‘tardeo’ amb Nand DJ i Mystic Ribes a les 16.00h, un campionat esportiu ‘Tablas locas’ per Mediterranean Surf a les 17.00h, una masterclass gratuïta de kangoo per Salta Patacona a les 18.00h i un concurs de disfresses i discomóvil infantil organitzat per l’associació Cultural Patacona complementen l’oferta del dia. El seu tancament estarà a càrrec d’una actuació playblack de la citada falla i l’Orquestra Festival.

El diumenge, 25 de setembre, tancarà l’estiu les activitats esportives organitzades pel Club de Natació Patacona i Mediterranean Surf a partir de les 12.00 hores i l’exposició col·lectiva de fotografies ‘Ayer, hoy y mañana’ del procés participatiu de Vinival, que exposarà al públic la més recent versió del projecte després d’acollir els canvis, idees i propostes del veïnat.

L’alcalde d’Alboraia, Miguel Chavarría, convida a tots els veïns, veïnes i turistes a gaudir de la programació per a «conéixer encara més els tresors que el municipi espera». En la mateixa línia parla Raquel Casares, regidora de Turisme, qui recorda que al costat està la platja de La Patacona amb pràcticament tots els serveis actius com els quiosquets per a reforçar l’oferta d’oci que proposen les festes, així com tota l’hostaleria local.