• Del 19 al 31 d’agost en Alcalà i del 7 a l’11 de setembre en Alcossebre, amb 9 espectacles musicals, la III Fira de la Cervesa Artesanal XiBEERt, la Ruta de la Tapa, actes taurins, culturals i esportius

Alcalà-Alcossebre ja es prepara per a les festes patronals en honor a Sant Joan Baptista i el Sagrat Cor de Jesús, que se celebraran del 19 al 31 d’agost en Alcalà i del 7 a l’11 de setembre en Alcossebre. Enguany, les festes reprenen actes que, a causa de la situació sanitària, no van poder celebrar-se en els dos anys anteriors. Les festes donaran inici el divendres 19 d’agost amb la Nit de la Xulla en la plaça Justo Zaragozà i viuran el seu plat fort el dissabte 20, amb la Presentació de Festeres i Festers, a partir de les 23.00h en la plaça de l’Església. La representació està formada per 16 integrants i, en paraules del regidor de Festes, Jordi Batiste, “és una prova que les nostres veïnes i veïns s’han involucrat molt i, per a l’Ajuntament, és un orgull comptar amb una representació tan nombrosa ja que aportarà molta alegria i vistositat a les festes”. El diumenge 21, el Pregó tornarà a transcórrer pels principals carrers d’Alcalà, amb la participació d’entitats.

La programació de festes reuneix més de 120 actes, destacant cinc revetlles amb importants orquestres, dos espectacles d’humor -Nit d’Humor amb el monologuista Óscar Tramoyeres i la Nit de Revista- i el xou La Tallarina de la Nit de la Joventut.

A nivell gastronòmic, torna a celebrar-se la III Fira de la Cervesa Artesanal XiBEERt, els dies 29 i 30 d’agost, i la Ruta de la Tapa, del 20 al 30 d’agost en Alcalà i del 3 a l’11 de setembre en Alcossebre.

Els festejos taurins es concentren en el concurs de ramaderies de la III Setmana Taurina Gaspatxera i els diferents actes en el recinte taurí, l’III Concurs Nacional de Emboladores i el “Encierro campero”.

Destaquen també els actes culturals en els quals tenen un protagonisme destacat les entitats locals, amb actes com la Nit de Teatre, la Nit de Danses, la Serenata del Patró i diverses exposicions. Els actes esportius ocupen també un paper molt important, amb esdeveniments com la Marxa a Peu IRTA, la Pujà al campanar, el Dia de la Bicicleta, torneig de futbol o competicions de hándbol, vela o escacs.

Les festes comptaran amb un Punt Violeta, que s’instal·la des de l’any 2018 per part de l’Ajuntament, en el qual es dona informació i s’atén les persones que puguen sofrir qualsevol tipus d’agressió. La regidora d’Igualtat, Melina Fradejas, destacava que “com a novetat, enguany s’ha ofert una formació específica a les persones que participen com a voluntàries en aquests punts violeta per  a què donen la millor atenció, en cas de que qualsevol dona es senta assetjada o en cas de patir qualsevol agressió”. L’Ajuntament ha coordinat amb les autoritats sanitàries i la Guàrdia Civil i Policia Local com actuar, en el cas que es produisquen casos de submissió química per punxades.

LLIBRE I PROGRAMA FESTES