• Més de 200 efectius vetlaran per la seguretat el próxim dissabte 13 d´agost 

L’Ajuntament d’Altea està ultimant els detalls perquè dissabte que ve, 13 d’agost, se celebre l’esdeveniment més important de la localitat amb la major seguretat. Es Castell de l’Olla, que s’espera siga vist per més de 50.000 persones, requereix d’un dispositiu especial de seguretat i de serveis que faciliten l’accés dels visitants a Altea.

La Regidoria de Seguretat treballa des de fa més d’un mes en el dispositiu especial per a aquesta nit, el més gran de quants organitza Altea. Estarà compost per més de 200 efectius entre Guàrdia Civil, Policia Local d’Altea, Bombers, Usecic, Servei Marítim, Guàrdia Civil de trànsit, intervenció d’armes, Seprona, Policia autonòmica, Salvament Marítim, Creu Roja i Protecció Civil.

“Després de dos anys per fi arriba aquesta cita tan esperada i perquè tot discórrega amb normalitat portem més d’un mes treballant sense parar. Voldria agrair a tots els cossos implicats el seu esforç i col·laboració i demanar a la ciutadania que seguisquen les seues indicacions perquè la nit més màgica de l’any siga una nit sense incidents i segura”, ha comentat Miguel de la Hoz, regidor de Seguretat.

La Policia Local d’Altea instal·larà un lloc de comandament avançat en l’entrada a Vila Gadea per a coordinar a tots els efectius presents i atendre la ciutadania. També hi haurà un lloc de Protecció Civil, amb voluntaris d’Altea i altres poblacions. La Policia Local realitzarà vigilància aèria amb drons i comptarà amb la unitat canina. En aquesta edició, per primera vegada, es comptarà amb un reforç d’efectius de la Policia Local d’altres municipis. S’han disposat zones d’evacuació per a poder atendre en cas que hi haja algun ferit tant per terra, com per mar i aire.

Aparcament i servei extraordinari de TRAM

Davant la gran afluència de visitants que es produeix en la nit del Castell de l’Olla l’Ajuntament ha habilitat sis punts d’aparcament. Es tracta de Vigetas, amb capacitat per a 40 cotxes i a uns 600 metres de la platja. El Pujol, amb capacitat per a 25 cotxes, a quasi un quilòmetre; Sant Rafael, a un quilòmetre de distància i capacitat per a 40 turismes. El Pont, en el qual caben 60 cotxes, està a una distància de 1’8 quilòmetres, la qual cosa suposa 22 minuts a peu aproximadament. Mes de Calçes, a 28 minuts caminant, té capacitat per a 100 turismes i Port Senso, a 1.1 quilòmetres, pot albergar fins a 120 turismes.

Per a facilitar l’accés a la localitat aqueixa nit, FGV ha posat en marxa un dispositiu especial de TRAM en tots dos sentits de circulació. El TRAM ha augmentat les seues freqüències i estarà operatiu fins a ben entrada la matinada. Els visitants que viatgen amb destinació a Alacant o el Campello, podran fer cinc transbords especials a Benidorm a diferents hores.

“Recomanem als qui vinguen el dissabte a visitar-nos que facen ús dels aparcaments que hem preparat i compartisquen els seus vehicles. La línia del TRAM ofereix una àmplia freqüència de pas de trens per a facilitar que persones de diferents punts de la província puguen veure aquest espectacle pirotècnic. És una nit molt especial i seguint les indicacions farem que tots puguem gaudir-la”, ha comentat la regidora de Turisme, Xelo González.