• Consulta la programació de les Festes Majors en honor al Santíssim Crist de la Fe

Arranquen les Festes Majors d’Alcàsser 2022, i com és costum, la programació començarà el dilluns, 8 d’agost, amb la Crida a la festa des del balcó de l’Ajuntament. Enguany, tindrem com a pregoner un club centenari, l’Alcàsser Club de Futbol. A la nit, un espectacular musical creat amb motiu del 25 aniversari d’OT: Operación Homenaje, amb participants d’edicions passades del famós programa, tancarà el primer dia de festa.

Dimarts, 9 d’agost, tindrem el sopar popular amb l’actuació de la Big Band de la Societat Musical; mentre que el dimecres de vesprada, hi haurà jocs per als més menuts i Festa del Major a la Llar de Jubilats.

Dimecres a la nit, serà el torn de la Gala Lírica amb Maricarmen Fortea, Javier Palacios i Montserrat Martí, filla de la llegendària Montserrat Caballé, que ens oferiran una antologia de la sarsuela.

La programació continuarà el dijous amb la Festa de la Paella i la Nit Jove. Enguany, amb una macro-disco a càrrec dels dj. locals César Gómez i César Simó.

Nit de tradicions el divendres, 12 d’agost, omplint els carrers de llum i color amb el correfoc dels Dimonis de Massalfassar, actuació del Grup Dansarrels amb balls tradicionals i finalment, els carrers del poble s’inundaran de música amb la nit d’albaes de Va de Cant.

El dissabte al matí, la piscina del poliesportiu obrirà les portes als xiquets i xiquetes del poble per als jocs aquàtics. I a la vesprada, tindrà lloc un partit de futbol, concurs de coloms i taller de fanalets al paratge de les Aigües Potables. Ja a la nit, la banda simfònica de la Societat Musical Santa Cecília n’oferirà el concert de les festes del Crist.

El diumenge al matí, la Confraria del Crist organitza la visita de la imatge. De vesprada, la Cavalcada i de nit, el millor tribut a Mecano amb l’espectacle Descanso Dominical.

El gran dia de les Festes Majors d’Alcàsser arribarà el dilluns, 15 d’agost, amb la festivitat del Crist de la Fe amb els tradicionals actes de despertà, cercavila de la Colla Guirigall, passacarrer de la banda de la SOMU, Missa Major, i el tret d’una traca quilomètrica i mascletà. La programació del dia gran continuarà amb la tradicional processó i, per acabar, un espectacular castell de focs artificials.

Però la cosa no acabarà ací, ja que dimecres, 17 d’agost, serà el torn de partides de pilota valenciana al carrer Calvari a càrrec dels alumnes de l’Escola de Pilota. A més, el dijous i divendres hi haurà tir i arrossegament a les pistes al costat de Plalesa i entrarem de ple en la setmana taurina que organitzen com cada any els Clavaris dels Sants de la Pedra.

L’alcaldessa Eva Zamora ha convidat a tota la ciutadania «a participar d’unes festes que, després de dos anys de pandèmia, hi havia moltes ganes que arribaren».

PROGRAMA DE FESTES