• Els actes començaran amb la inauguració de la a Fira de Productes Artesanals aquest divendres a les 18 hores en La Glorieta

L’Ajuntament d’Alcoi ha preparat una completa programació per a celebrar el 9 d’Octubre, amb la Fira de Productes Artesanals, Fira del llibre en valencià, correfocs i lliurament dels premis 9 d’octubre entre altres activitats.

La programació d’aquest any començarà el divendres 7 a les 18 hores, amb la inauguració de la Fira ubicada en la Glorieta on hi haurà parades de venda artesanal i de productes típics, exhibició d’oficis tradicionals valencians i zona de restauració. Obrirà divendres de 18 a 00.00 hores, dissabte de 10.00 a 00.00 hores i diumenge de 10 a 22 hores.

El mateix divendres hi haurà dues actuacions en la glorieta, a les 18.30 hores serà el torn del conservatori municipal de dansa i una hora després de la Societat Música Nova d’Alcoi.

La programació del dia seguirà amb la presentació del llibre, Tots els colors del guix de Francesc Pou al Centre cultural Mario Silvestre a les 19.30 hores. L’acte comptarà amb Antoni M. Bonet, Francesc Gisbert i Francesc Pou i tindrà l’ambientació musical de Sílvia Gómez al piano i Eduard Terol al clarinet.

Per acabar el dia, a les 21 hores, hi haurà un clàssic que ja s’ha consolidat a la nostra ciutat, el correfoc a càrrec dels Dimonis Rafolins de l’Alqueria d’Asnar. Eixiran de la plaça Mossén Josep i aniran pels carrers Sant Domènec, plaça Ramón y Cajal, Sant Nicolau, fins acabar a la plaça d’Espanya.

El dissabte 8 d’octubre tindrà lloc la inauguració de la Fira del llibre en Valencià, estaran durant dissabte i diumenge de 10 a 22 hores en l’Avinguda País Valencià, 1, enfront de la Biblioteca Municipal Ricardo Senabre. Hi haurà quatre llibreries: Detroit Llibres, Llibreria Llorens, Llibreria Natura i Llibreria Plantallibres.

La Glorieta acollirà la resta de programació de dissabte, en concret, la Cercavila de Nanos a càrrec del Grup de Danses Carrascal a les 11 i els tallers infantils i jocs populars d’11.00 a 14.00 i de 17 a 20 hores. És important explicar que aquest any seran en torns de 40 minuts i que es requerirà la inscripció prèvia a la web: citaprevia.alcoi.org (Departament OMIC).

Diumenge tornarà a haver-hi cercavila de nanos i tallers infantils i jocs populars, també amb cita prèvia.


ESPECIAL 9 D´OCTUBRE 2022

Especial 9 d´Octubre

Consulta l´especial


El plat fort serà la gala amb el Lliurament dels Premis 9 d’Octubre 2022, el concert de la Societat Unió Musical d’Alcoi i la lectura del manifest a càrrec de Natàlia Gisbert. Serà a les 12 hores del diumenge 9 d’octubre en el Teatre Calderón en un acte que serà presentat per la comunicadora, Neus Úbeda. Aquesta nit es reuneix el Consell de Cultura d’Alcoi i votarà els premiats.

A la vesprada hi haurà dues activitats més a La Glorieta, a les 18 hores el Contacontes, a càrrec de Carles Llinares i Jordi Carbonell, que està inclòs en la VIII Ruta de Contacontes d’Alcoià i Comtat i una hora despés el concert del quartet de trombons del Conservatori Professional de Música d’Alcoi ‘Juan Cantó’.

«Seguim amb una programació variada i per a tots els públics. Aquest any cal destacar que els tallers i jocs infantils seran amb inscripció prèvia. També que després de la bona acceptació de la nova ubicació  de la Fira del llibre en valencià aquest any seguirà enfront de la Biblioteca», afirma la regidora d’Informació i Defensa de la Ciutadania, Teresa Sanjuán.

«La programació té concerts, contacontes, cercavila de nanos, correfocs, jocs i tallers, a més de la Gala i com no, les fires tant de productes artesans com del llibre en Valencià, és a dir: cultura i tradició popular, per a tots i totes», conclou el regidor de Cultura, Raül Llopis.