• El Nadal algemesinenc començarà el dijous 7 de desembre al Parc Salvador Castell

Nadal Inclusiu d’Algemesí és el nom que porta la campanya d’animació per a tota la família que tindrà lloc al llarg de les festes nadalenques amb el nom de “El Nadal, millor a Algemesí”. .

La inauguració del Nadal d’Algemesí serà el dijous 7 de desembre a les 18.00 hores amb l’obertura de la pista de patinatge, la Fira de Nadal –gastronòmica i comercial– i l’encesa de llums que tindrà lloc al Parc Salvador Castell. La fira estarà oberta durant tot el pont de desembre, des del dijous fins al diumenge 10 de desembre,  i hi participaran les associacions benèfiques locals, es muntaran estands de gastronomia i comerç local i food trucks, i l’Espai Jove donarà detalls per als més menuts. 

Una vegada acabada la inauguració, començarà l’espectacle de llum, so i art «Lumbélula» i es farà un recorregut des del parc fins a la plaça Major, passant pel carrer de Sant Josep de Calassanç i el carrer de la Muntanya. En el moment en què s’arribe a la plaça, s’inaugurarà el betlem de la plaça Major i els xiquets de la Schola Cantorum cantaran nadales. Perquè tot el món tinga accés a veure-ho, s’habilitarà un espai reservat per a persones amb mobilitat reduïda. 

Nadal Inclusiu d’Algemesí

S’habilitarà una cua preferent en diversos espectacles per a evitar llargues esperes que generen nerviosisme i alteren el comportament dels xiquets amb necessitats específiques. Així, hi haurà cua preferent habilitada en la caseta del Pare Noel els dies 22, 23 i 24 de desembre a la plaça del Mercat; en l’entrega de cartes als ambaixadors reials el dia 4 de gener; i al finalitzar la Cavalcada de Reis per a poder saludar a Ses Majestats a la plaça Major. Per a poder accedir a ella, s’haurà de mostrar la corresponent targeta acreditativa emesa per l’administració. 

També es tindran en compte les necessitats dels xiquets amb hipersensibilitat sensorial, per això, en l’acte d’entrega de cartes es reservarà un tram silenciós de 17.30 a 18.00 hores i en la Cavalcada de Reis es restringirà la llum i la música al seu pas pel primer tram del carrer dels Arbres, que serà un espai de baixa intensitat sonora i lumínica, per la qual cosa, l’Ajuntament d’Algemesí fa una crida a la comprensió i demana que es respecten les distàncies, els espais reservats i les cues preferents perquè tots els xiquets i xiquetes de la ciutat puguen disfrutar del Nadal sense barreres. 

La pista de patinatge, que està ubicada al Parc Salvador Castell, obrirà del 7 de desembre al 7 de gener i també oferirà un tram horari de matí i de vesprada amb aforament reduït, per tal d’evitar aglomeracions i un excés de sobrecàrrega estimular als xiquets amb TEA. També hi haurà un tram silenciós en l’Expo Fira Jove el 3 de gener, que com a novetat es farà a l’aire lliure al Parc Salvador Castell, amb unflables de grans dimensions. 

Per a garantir unes festes inclusives per a les persones i xiquets amb mobilitat reduïda, els escenaris on puguen pujar els xiquets també comptaran amb rampes de pujada i baixada, i els principals esdeveniments (inauguració del betlem, musicals al carrer, Sant Silvestre, entrega de cartes i cavalcada reis) tindran espais reservats. 

Pel que fa a les persones celíaques, també s’ha tingut en compte que els caramels i llepolies que s’entreguen en diversos actes siguen sense gluten.

PROGRAMACIÓ